Houten vloer aanhelen en schuren in Amsterdam

In een eensgezinswoning in Amsterdam hebben wij de bestaande eiken mozaïek vloer aangeheeld en geschuurd. Door het vervangen van kozijnen kwamen er zichtbare gaten in de vloer. Deze gaten hebben wij opgevuld met nieuwe stroken. Na het opvullen is de gehele vloer geschuurd en behandeld met een kleurolie en twee lagen matte lak. Na het afwerken is de aanheling onzichtbaar en de vloer weer als nieuw.

beschadigde houten vloer schuren
voorbereiden aanheling houten vloer
verlengen houten vloer
onzichtbare aanheling eiken vloer
lakken van een mozaiek vloer
afgelakte houten vloer
mozaiek parket

Houten vloer aanhelen

Bij het aanhelen van een houten vloer zorgen we ervoor dat er een nieuw stuk aan de bestaande vloer wordt gelegd. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn voor de volgende situaties:

  • Schade aan de vloer
  • Aanbouw
  • Verplaatsen van de keuken
  • Extra ruimte bij de vloer betrekken
  • Bestaande vloer verlengen

Voor het aanhelen van de vloer zorgen we dat we eerst de houtsoort en type vloer vaststellen. Hierna laten we de benodigde planken op maat maken bij een parketfabriek zodat we een naadloze aanheling kunnen realiseren.

Schuren van de eiken vloer

Na de aanheling van de vloer met de op maat gemaakte stroken zorgen we er voor dat de gehele vloer geschuurd wordt. Door zon- en daglicht verkleurd hout en door het schuren zorgen we ervoor dat de oude en nieuwe planken weer de zelfde kleur krijgen. De vloer wordt eerst grof geschuurd waarna we steeds fijner schuren. Als laatste polijsten we de vloer zodat alle krassen uit het hout verwijderd zijn. De vloer is nu klaar voor het afwerken.

Op onze website kunt u nog meer informatie vinden over het schuren van een houten vloer.

Afwerken van de houten vloer

Na het schuren dient de vloer afgewerkt te worden. De afwerking zorgt er voor dat de vloer bestand is tegen vuil en vocht. Er zijn diverse mogelijkheden in afwerking zoals: lak, olie en hardwax. Voor een juiste keuzen voorzien wij u graag van het juiste advies. Iedere situatie is namelijk anders.

Voor verschillende afwerkingen kunt u op de website van Rigo Verffabriek kijken.

Ontvang het gratis inspiratieboek

Geen flauw idee wat je wilt of is het tijd om je horizon te verbreden? Ons inspiratieboek staat boordevol woonideeën. Laat je inspireren!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al 563 klanten gingen u voor.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 359 recensies
Alessandro Grasso
Alessandro Grasso
15. Maart, 2024.
I am very happy with their work! They fixed my damaged wood floor flawlessly after a previous company damaged it. Mark was professional and skilled, while the shop staff were friendly and supportive. Highly recommend trusting them for any flooring needs!
emin sabah
emin sabah
7. Maart, 2024.
Ik zag net(6jaar later) de uitzending van de rijdende rechter. Gefeliciteerd met de uitspraak!!!! Ik wens jullie fijne zaken!!
Gerry Janssens
Gerry Janssens
17. Januari, 2024.
Zeer goed personeel zeer leuk bedrijf met goede kwaliteit vloeren.
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰

Tips, tricks en laatste nieuwtjes

Een kijkje binnen de muren van Parketmeester Hoogland Vloeren. We verrassen je graag met inspirerend werk, woonweetjes en handige interieurtips.

Dit zijn 5 vloerentrends in 2021

Je interieur staat als een huis met een goede, passende vloer. Maar wat zijn de mogelijkheden? Ieder jaar komen er weer verrassende vloeren bij, of zien we oude klassiekers terug.
Bekijk artikel

Onze website heeft een nieuwe look

Voetjes van de vloer! Het interieur van onze website heeft een frisse make-over gekregen. De inhoud trouwens ook. Onze website vormt zo een plek vol inspiratie en informatie over het
Bekijk artikel

6 redenen om te kiezen voor vloerverwarming

De ultieme luxe: altijd warme voeten in huis. Met vloerverwarming kan het. Nieuwbouwhuizen krijgen het inmiddels bijna standaard, bestaande huizen moeten het vaak doen met radiatoren. Overweeg je de overstap
Bekijk artikel
Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.