Houten vloer aanhelen en schuren in Amsterdam

In een eensgezinswoning in Amsterdam hebben wij de bestaande eiken mozaïek vloer aangeheeld en geschuurd. Door het vervangen van kozijnen kwamen er zichtbare gaten in de vloer. Deze gaten hebben wij opgevuld met nieuwe stroken. Na het opvullen is de gehele vloer geschuurd en behandeld met een kleurolie en twee lagen matte lak. Na het afwerken is de aanheling onzichtbaar en de vloer weer als nieuw.

beschadigde houten vloer schuren
voorbereiden aanheling houten vloer
verlengen houten vloer
onzichtbare aanheling eiken vloer
lakken van een mozaiek vloer
afgelakte houten vloer
mozaiek parket

Houten vloer aanhelen

Bij het aanhelen van een houten vloer zorgen we ervoor dat er een nieuw stuk aan de bestaande vloer wordt gelegd. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn voor de volgende situaties:

  • Schade aan de vloer
  • Aanbouw
  • Verplaatsen van de keuken
  • Extra ruimte bij de vloer betrekken
  • Bestaande vloer verlengen

Voor het aanhelen van de vloer zorgen we dat we eerst de houtsoort en type vloer vaststellen. Hierna laten we de benodigde planken op maat maken bij een parketfabriek zodat we een naadloze aanheling kunnen realiseren.

Schuren van de eiken vloer

Na de aanheling van de vloer met de op maat gemaakte stroken zorgen we er voor dat de gehele vloer geschuurd wordt. Door zon- en daglicht verkleurd hout en door het schuren zorgen we ervoor dat de oude en nieuwe planken weer de zelfde kleur krijgen. De vloer wordt eerst grof geschuurd waarna we steeds fijner schuren. Als laatste polijsten we de vloer zodat alle krassen uit het hout verwijderd zijn. De vloer is nu klaar voor het afwerken.

Op onze website kunt u nog meer informatie vinden over het schuren van een houten vloer.

Afwerken van de houten vloer

Na het schuren dient de vloer afgewerkt te worden. De afwerking zorgt er voor dat de vloer bestand is tegen vuil en vocht. Er zijn diverse mogelijkheden in afwerking zoals: lak, olie en hardwax. Voor een juiste keuzen voorzien wij u graag van het juiste advies. Iedere situatie is namelijk anders.

Voor verschillende afwerkingen kunt u op de website van Rigo Verffabriek kijken.

Ontvang het gratis inspiratieboek

Geen flauw idee wat je wilt of is het tijd om je horizon te verbreden? Ons inspiratieboek staat boordevol woonideeën. Laat je inspireren!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Al 563 klanten gingen u voor.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 354 recensies
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Dave canten
Dave canten
16. Mei, 2023.
Heel blij met Hoogland parketmeester, perfecte communicatie denken mee en denken in oplossingen ! Ik wil ook echt de legger Richenel bedanken voor perfect werk af te leveren. En Madelon en Marco voor het perfecte advies!
Tom Uleman
Tom Uleman
14. November, 2022.
Wij zijn enthousiast over de service en het vakmanschap van Parketmeester Zaandam/Hoogland vloeren. Onze PVC-vloer ligt perfect in ons nieuwe huis. Ondanks tegenslagen tijdens de voorbereiding van de vloer, kon onze nieuwe vloer uiteindelijk toch op de afgesproken dag gelegd worden. Door snel te schakelen konden de medewerkers van Hoogland vloeren tot op het laatste moment de planning aanpassen en de juiste vakmensen inschakelen. Het werk is door alle betrokkenen heel netjes gedaan en opgeleverd.
Marjon Voskuil
Marjon Voskuil
4. November, 2022.
Ze waren ingehuurd door mijn verzekeraar om mijn vloer na lekkage te maken. Afstemmen duurde even en liep niet heel soepel. Uiteindelijk wel een datum gezet. De kwaliteit van het werk dat geleverd is is heel goed. De vloer ziet er weer mooi uit. Verder heeft de man die het werk uitvoerde netjes gewerkt (weinig stof enzo) en vond ik hem prettig in de omgang. Daarom zeker 5 sterren waard.
Danielle.
Danielle.
17. Oktober, 2022.
Keurig en betrouwbaar bedrijf. Heldere communicatie. Komen hun afspraken na. Denken in mogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Vloer, plinten en deurmat zijn vakkundig gelegd met oog voor detail. Super blij met de prachtige visgraat pvc vloer. Ik raad dit bedrijf aan.
Erwin Meester
Erwin Meester
15. September, 2022.
Er wordt bij het uitzoeken van je vloer goed meegedacht. Er zijn grote kleurstalen beschikbaar welke je mag meenemen om deze thuis te kunnen beoordelen. Uiteindelijk is de vloer en de plintafwerking naadloos en zorgvuldig geïnstalleerd.
Klaas Krijt
Klaas Krijt
13. September, 2022.
Geweldige vakmensen wij zijn zeer tevreden.
Jan Huijgen
Jan Huijgen
26. Augustus, 2022.
Parketmeester Hoogland vloeren een absolute aanrader. Deze maand een pvc vloer gelegd inclusief perfecte afwerking. Professionele uitvoerders die geen genoegen nemen met minder dan 120% kwaliteit.

Tips, tricks en laatste nieuwtjes

Een kijkje binnen de muren van Parketmeester Hoogland Vloeren. We verrassen je graag met inspirerend werk, woonweetjes en handige interieurtips.

Dit zijn 5 vloerentrends in 2021

Je interieur staat als een huis met een goede, passende vloer. Maar wat zijn de mogelijkheden? Ieder jaar komen er weer verrassende vloeren bij, of zien we oude klassiekers terug.
Bekijk artikel

Onze website heeft een nieuwe look

Voetjes van de vloer! Het interieur van onze website heeft een frisse make-over gekregen. De inhoud trouwens ook. Onze website vormt zo een plek vol inspiratie en informatie over het
Bekijk artikel

6 redenen om te kiezen voor vloerverwarming

De ultieme luxe: altijd warme voeten in huis. Met vloerverwarming kan het. Nieuwbouwhuizen krijgen het inmiddels bijna standaard, bestaande huizen moeten het vaak doen met radiatoren. Overweeg je de overstap
Bekijk artikel