Wanneer je vloer laten schuren?

Je houten vloer laten schuren is een goed idee wanneer er krassen, vlekken en andere gebruikssporen zijn ontstaan die niet meer weggaan met grondig reinigen. Heb je een nette vloer, maar ben je toe aan een nieuwe uitstraling? Ook dan kan een vloerrenovatie je houten vloer in één keer een heel ander uiterlijk geven.

Een slimme keuze, want laten opknappen is een stuk goedkoper dan een nieuwe vloer leggen. De enige vereiste: er moeten nog genoeg millimeters hout of toplaag over zijn om te kunnen schuren. Kort samengevat gebeurt er dit wanneer je je vloer laat renoveren.

Vloer voorbereiden
Loszittende planken worden
gerepareerd, uitstekende spijkers
worden verwijderd.

Schuren
Hiervoor moeten genoeg millimeters
hout of toplaag over zijn.

Polijsten
Het kale hout is zichtbaar.
Na het schuren wordt het
hout gepolijst.

Afwerken
Olie, hardwax of lak geeft een
nieuwe uitstraling. Ook
vervangen we de plinten.

Je vloer in een nieuw jasje

Een nieuwe afwerking maakt een wereld van verschil. Je hebt keuze uit drie verschillende opties: olie, hardwax en lak.

Olie

Olie geeft de vloer een matte, natuurlijke uitstraling. Een laag 2-componentenolie in een kleur naar keuze wordt aangebracht. Hierna is de vloer na 24 uur weer beloopbaar. Reinig de vloer 1 tot 2 keer per jaar en voorzie hem van een nieuwe laag onderhoudsolie.

Hardwax

Hardwaxolie geeft je vloer een extra beschermingslaag en is verkrijgbaar met verschillende afwerkingen. Van mat tot glans. Je vloer krijgt 2 lagen hardwaxolie, waartussen minstens 12 uur droogtijd zit. Hierna kun je er na 24 uur weer op lopen. Reinig je vloer een tot 2 keer per jaar en geef ‘m een nieuwe laag onderhoudshardwax.

Lak

Lak ligt anders dan hardwax en olie op de vloer en sluit het hout volledig af. Je vloer krijgt 3 lagen lak in een matheid naar keuze. Zo kun je gaan voor ultramat maar ook voor hoogglans. Lakken vergt wat tijd. Tussen de lagen is een droogtijd van minstens 6 uur nodig. Hierna is de vloer na 24 uur weer beloopbaar. Fijn: onderhoud is bij een lakvloer bijna niet nodig. Een polish laat de lak net wat langer meegaan.

Vloerrenovatie nodig?

Je vloer is bij ons in goede handen. Vraag een offerte aan, dan maken we een aanbod op maat. 

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 359 recensies
Alessandro Grasso
Alessandro Grasso
15. Maart, 2024.
I am very happy with their work! They fixed my damaged wood floor flawlessly after a previous company damaged it. Mark was professional and skilled, while the shop staff were friendly and supportive. Highly recommend trusting them for any flooring needs!
emin sabah
emin sabah
7. Maart, 2024.
Ik zag net(6jaar later) de uitzending van de rijdende rechter. Gefeliciteerd met de uitspraak!!!! Ik wens jullie fijne zaken!!
Gerry Janssens
Gerry Janssens
17. Januari, 2024.
Zeer goed personeel zeer leuk bedrijf met goede kwaliteit vloeren.
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.