Wanneer je vloer laten schuren?

Je houten vloer laten schuren is een goed idee wanneer er krassen, vlekken en andere gebruikssporen zijn ontstaan die niet meer weggaan met grondig reinigen. Heb je een nette vloer, maar ben je toe aan een nieuwe uitstraling? Ook dan kan een vloerrenovatie je houten vloer in één keer een heel ander uiterlijk geven.

Een slimme keuze, want laten opknappen is een stuk goedkoper dan een nieuwe vloer leggen. De enige vereiste: er moeten nog genoeg millimeters hout of toplaag over zijn om te kunnen schuren. Kort samengevat gebeurt er dit wanneer je je vloer laat renoveren.

Vloer voorbereiden
Loszittende planken worden
gerepareerd, uitstekende spijkers
worden verwijderd.

Schuren
Hiervoor moeten genoeg millimeters
hout of toplaag over zijn.

Polijsten
Het kale hout is zichtbaar.
Na het schuren wordt het
hout gepolijst.

Afwerken
Olie, hardwax of lak geeft een
nieuwe uitstraling. Ook
vervangen we de plinten.

Je vloer in een nieuw jasje

Een nieuwe afwerking maakt een wereld van verschil. Je hebt keuze uit drie verschillende opties: olie, hardwax en lak.

Olie

Olie geeft de vloer een matte, natuurlijke uitstraling. Een laag 2-componentenolie in een kleur naar keuze wordt aangebracht. Hierna is de vloer na 24 uur weer beloopbaar. Reinig de vloer 1 tot 2 keer per jaar en voorzie hem van een nieuwe laag onderhoudsolie.

Hardwax

Hardwaxolie geeft je vloer een extra beschermingslaag en is verkrijgbaar met verschillende afwerkingen. Van mat tot glans. Je vloer krijgt 2 lagen hardwaxolie, waartussen minstens 12 uur droogtijd zit. Hierna kun je er na 24 uur weer op lopen. Reinig je vloer een tot 2 keer per jaar en geef ‘m een nieuwe laag onderhoudshardwax.

Lak

Lak ligt anders dan hardwax en olie op de vloer en sluit het hout volledig af. Je vloer krijgt 3 lagen lak in een matheid naar keuze. Zo kun je gaan voor ultramat maar ook voor hoogglans. Lakken vergt wat tijd. Tussen de lagen is een droogtijd van minstens 6 uur nodig. Hierna is de vloer na 24 uur weer beloopbaar. Fijn: onderhoud is bij een lakvloer bijna niet nodig. Een polish laat de lak net wat langer meegaan.

Vloerrenovatie nodig?

Je vloer is bij ons in goede handen. Vraag een offerte aan, dan maken we een aanbod op maat. 

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Google Beoordelingen
4.8
Deze recensie is verlaat, maar ik had het toegezegd en deze recensie is ook verdiend. Verleden jaar beneden PVC vloer laten plaatsen. Na een eerste offerte te hebben ontvangen, zijn we van vloerkleur gewisseld. De nieuwe offerte was daar niet op aangepast. Een fout van het bedrijf, fout van mij dat ik de nieuwe offerte niet controleerde en blindelings akkoord gaf. Halverwege het leggen kwam ik kijken en zag de fout. Meteen gebeld en omdat ik vond dat we hier beiden een fout hadden gemaakt, stelde ik voor de schade (ruim 1000 Euro) te delen. Parketmeester gaf aan zelf de schade op zich te nemen, reden: wij zijn de professionals en horen dit zien te voorkomen. Kijk, dan onderscheid je bedrijf zo positief t.o.v. al die concurrenten en prijsstunters. Top vijf sterren!
Andre
Andre
12:29 27 Feb 22
Een nieuwbouw huis brengt zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. En dat hebben we geweten. Wij hebben zowel de vloer alsmede de plinten bij Hoogland Vloeren afgenomen. Op een klein punt na, welke in februari wordt aangepakt (niet op voorraad), zitten we er nu al goed bij. Wij willen het team van Hoogland Vloeren dan ook bedanken. Met name Michael (heeft prachtig de plinten gelegd en correcties uitgevoerd) en Carla (de planning en meedenken). Dank!
Izo V
Izo V
12:06 29 Dec 21
Fijne medewerkers. Parketmeester heeft onze vloer gelegd en onze vitrage en gordijnen geplaatst. Goede communicatie en Ruby denkt goed met je mee! Top!
Fabienne N.
Fabienne N.
20:39 19 Sep 21
Friendly staff, patient.
Christopher Proy
Christopher Proy
11:20 14 Aug 21
Very nice employees, excellent information, thinking along and a beautiful showroom. Recommended if you want a new floor.
Hildo Krook
Hildo Krook
15:04 25 Jun 21
After water damage, Hoogland has installed a new PVC floor. I am very happy with the result. Laid with care and craftsmanship down to the details of the finish right down to the most difficult corners (such as under a radiator right next to the kitchen unit). Nice job, great communication.
Hugo Lingeman
Hugo Lingeman
11:00 25 Jun 21
Voor het uitzoeken van een nieuwe vloer zijn we bij meerdere zaken geweest om advies in te winnen. Bij Parketmeester zijn we erg goed geholpen en uitgebreid geïnformeerd. We twijfelden nog tussen een PVC en houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Uiteindelijk na het bezoek bij Parkermeester hebben we gekozen voor een houten vloer. Bij de keuze voor een houten vloer zijn we ook erg goed geholpen en namen ze alle tijd om ons alle opties te laten zien.Het plaatsen van de vloer zijn wij ook zeer tevreden over. Zeer vakbekwaam personeel met passie voor hun werk. De vloer werd met de grootste zorg gelegd en ligt er dan ook prachtig bij! Ook de plinten eromheen zijn super geplaatst en afgewerkt. Wij zijn dan ook erg blij met het resultaat!
Gillian Koopmans
Gillian Koopmans
14:53 24 Jun 21
Top!
Johan van der Meer
Johan van der Meer
13:13 12 Apr 17
top
Roger Snijders
Roger Snijders
19:52 22 Mar 17
Superservice
Frank de Bruycker
Frank de Bruycker
21:54 21 Mar 17