Wanneer je vloer laten schuren?

Je houten vloer laten schuren is een goed idee wanneer er krassen, vlekken en andere gebruikssporen zijn ontstaan die niet meer weggaan met grondig reinigen. Heb je een nette vloer, maar ben je toe aan een nieuwe uitstraling? Ook dan kan een vloerrenovatie je houten vloer in één keer een heel ander uiterlijk geven.

Een slimme keuze, want laten opknappen is een stuk goedkoper dan een nieuwe vloer leggen. De enige vereiste: er moeten nog genoeg millimeters hout of toplaag over zijn om te kunnen schuren. Kort samengevat gebeurt er dit wanneer je je vloer laat renoveren.

Vloer voorbereiden
Loszittende planken worden
gerepareerd, uitstekende spijkers
worden verwijderd.

Schuren
Hiervoor moeten genoeg millimeters
hout of toplaag over zijn.

Polijsten
Het kale hout is zichtbaar.
Na het schuren wordt het
hout gepolijst.

Afwerken
Olie, hardwax of lak geeft een
nieuwe uitstraling. Ook
vervangen we de plinten.

Je vloer in een nieuw jasje

Een nieuwe afwerking maakt een wereld van verschil. Je hebt keuze uit drie verschillende opties: olie, hardwax en lak.

Olie

Olie geeft de vloer een matte, natuurlijke uitstraling. Een laag 2-componentenolie in een kleur naar keuze wordt aangebracht. Hierna is de vloer na 24 uur weer beloopbaar. Reinig de vloer 1 tot 2 keer per jaar en voorzie hem van een nieuwe laag onderhoudsolie.

Hardwax

Hardwaxolie geeft je vloer een extra beschermingslaag en is verkrijgbaar met verschillende afwerkingen. Van mat tot glans. Je vloer krijgt 2 lagen hardwaxolie, waartussen minstens 12 uur droogtijd zit. Hierna kun je er na 24 uur weer op lopen. Reinig je vloer een tot 2 keer per jaar en geef ‘m een nieuwe laag onderhoudshardwax.

Lak

Lak ligt anders dan hardwax en olie op de vloer en sluit het hout volledig af. Je vloer krijgt 3 lagen lak in een matheid naar keuze. Zo kun je gaan voor ultramat maar ook voor hoogglans. Lakken vergt wat tijd. Tussen de lagen is een droogtijd van minstens 6 uur nodig. Hierna is de vloer na 24 uur weer beloopbaar. Fijn: onderhoud is bij een lakvloer bijna niet nodig. Een polish laat de lak net wat langer meegaan.

Vloerrenovatie nodig?

Je vloer is bij ons in goede handen. Vraag een offerte aan, dan maken we een aanbod op maat. 

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 353 recensies
Dave canten
Dave canten
16. Mei, 2023.
Heel blij met Hoogland parketmeester, perfecte communicatie denken mee en denken in oplossingen ! Ik wil ook echt de legger Richenel bedanken voor perfect werk af te leveren. En Madelon en Marco voor het perfecte advies!
Tom Uleman
Tom Uleman
14. November, 2022.
Wij zijn enthousiast over de service en het vakmanschap van Parketmeester Zaandam/Hoogland vloeren. Onze PVC-vloer ligt perfect in ons nieuwe huis. Ondanks tegenslagen tijdens de voorbereiding van de vloer, kon onze nieuwe vloer uiteindelijk toch op de afgesproken dag gelegd worden. Door snel te schakelen konden de medewerkers van Hoogland vloeren tot op het laatste moment de planning aanpassen en de juiste vakmensen inschakelen. Het werk is door alle betrokkenen heel netjes gedaan en opgeleverd.
Marjon Voskuil
Marjon Voskuil
4. November, 2022.
Ze waren ingehuurd door mijn verzekeraar om mijn vloer na lekkage te maken. Afstemmen duurde even en liep niet heel soepel. Uiteindelijk wel een datum gezet. De kwaliteit van het werk dat geleverd is is heel goed. De vloer ziet er weer mooi uit. Verder heeft de man die het werk uitvoerde netjes gewerkt (weinig stof enzo) en vond ik hem prettig in de omgang. Daarom zeker 5 sterren waard.
Danielle.
Danielle.
17. Oktober, 2022.
Keurig en betrouwbaar bedrijf. Heldere communicatie. Komen hun afspraken na. Denken in mogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Vloer, plinten en deurmat zijn vakkundig gelegd met oog voor detail. Super blij met de prachtige visgraat pvc vloer. Ik raad dit bedrijf aan.
Erwin Meester
Erwin Meester
15. September, 2022.
Er wordt bij het uitzoeken van je vloer goed meegedacht. Er zijn grote kleurstalen beschikbaar welke je mag meenemen om deze thuis te kunnen beoordelen. Uiteindelijk is de vloer en de plintafwerking naadloos en zorgvuldig geïnstalleerd.
Klaas Krijt
Klaas Krijt
13. September, 2022.
Geweldige vakmensen wij zijn zeer tevreden.
Jan Huijgen
Jan Huijgen
26. Augustus, 2022.
Parketmeester Hoogland vloeren een absolute aanrader. Deze maand een pvc vloer gelegd inclusief perfecte afwerking. Professionele uitvoerders die geen genoegen nemen met minder dan 120% kwaliteit.
Rj Blom
Rj Blom
28. Maart, 2022.
Net bedrijf veel ervaring over laminaat en kurk vloeren. Vriendelijk personeel.
Andre
Andre
27. Februari, 2022.
Deze recensie is verlaat, maar ik had het toegezegd en deze recensie is ook verdiend. Verleden jaar beneden PVC vloer laten plaatsen. Na een eerste offerte te hebben ontvangen, zijn we van vloerkleur gewisseld. De nieuwe offerte was daar niet op aangepast. Een fout van het bedrijf, fout van mij dat ik de nieuwe offerte niet controleerde en blindelings akkoord gaf. Halverwege het leggen kwam ik kijken en zag de fout. Meteen gebeld en omdat ik vond dat we hier beiden een fout hadden gemaakt, stelde ik voor de schade (ruim 1000 Euro) te delen. Parketmeester gaf aan zelf de schade op zich te nemen, reden: wij zijn de professionals en horen dit zien te voorkomen. Kijk, dan onderscheid je bedrijf zo positief t.o.v. al die concurrenten en prijsstunters. Top vijf sterren!