Wanneer je vloer laten schuren?

Je houten vloer laten schuren is een goed idee wanneer er krassen, vlekken en andere gebruikssporen zijn ontstaan die niet meer weggaan met grondig reinigen. Heb je een nette vloer, maar ben je toe aan een nieuwe uitstraling? Ook dan kan een vloerrenovatie je houten vloer in één keer een heel ander uiterlijk geven.

Een slimme keuze, want laten opknappen is een stuk goedkoper dan een nieuwe vloer leggen. De enige vereiste: er moeten nog genoeg millimeters hout of toplaag over zijn om te kunnen schuren. Kort samengevat gebeurt er dit wanneer je je vloer laat renoveren.

Vloer voorbereiden
Loszittende planken worden
gerepareerd, uitstekende spijkers
worden verwijderd.

Schuren
Hiervoor moeten genoeg millimeters
hout of toplaag over zijn.

Polijsten
Het kale hout is zichtbaar.
Na het schuren wordt het
hout gepolijst.

Afwerken
Olie, hardwax of lak geeft een
nieuwe uitstraling. Ook
vervangen we de plinten.

Je vloer in een nieuw jasje

Een nieuwe afwerking maakt een wereld van verschil. Je hebt keuze uit drie verschillende opties: olie, hardwax en lak.

Olie

Olie geeft de vloer een matte, natuurlijke uitstraling. Een laag 2-componentenolie in een kleur naar keuze wordt aangebracht. Hierna is de vloer na 24 uur weer beloopbaar. Reinig de vloer 1 tot 2 keer per jaar en voorzie hem van een nieuwe laag onderhoudsolie.

Hardwax

Hardwaxolie geeft je vloer een extra beschermingslaag en is verkrijgbaar met verschillende afwerkingen. Van mat tot glans. Je vloer krijgt 2 lagen hardwaxolie, waartussen minstens 12 uur droogtijd zit. Hierna kun je er na 24 uur weer op lopen. Reinig je vloer een tot 2 keer per jaar en geef ‘m een nieuwe laag onderhoudshardwax.

Lak

Lak ligt anders dan hardwax en olie op de vloer en sluit het hout volledig af. Je vloer krijgt 3 lagen lak in een matheid naar keuze. Zo kun je gaan voor ultramat maar ook voor hoogglans. Lakken vergt wat tijd. Tussen de lagen is een droogtijd van minstens 6 uur nodig. Hierna is de vloer na 24 uur weer beloopbaar. Fijn: onderhoud is bij een lakvloer bijna niet nodig. Een polish laat de lak net wat langer meegaan.

Vloerrenovatie nodig?

Je vloer is bij ons in goede handen. Vraag een offerte aan, dan maken we een aanbod op maat. 

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Google Beoordelingen
4.8
Fijne medewerkers. Parketmeester heeft onze vloer gelegd en onze vitrage en gordijnen geplaatst. Goede communicatie en Ruby denkt goed met je mee! Top!
Fabienne N.
Fabienne N.
20:39 19 Sep 21
Friendly staff, patient.
Christopher Proy
Christopher Proy
11:20 14 Aug 21
Very nice employees, excellent information, thinking along and a beautiful showroom. Recommended if you want a new floor.
Hildo Krook
Hildo Krook
15:04 25 Jun 21
After water damage, Hoogland has installed a new PVC floor. I am very happy with the result. Laid with care and craftsmanship down to the details of the finish right down to the most difficult corners (such as under a radiator right next to the kitchen unit). Nice job, great communication.
Hugo Lingeman
Hugo Lingeman
11:00 25 Jun 21
Voor het uitzoeken van een nieuwe vloer zijn we bij meerdere zaken geweest om advies in te winnen. Bij Parketmeester zijn we erg goed geholpen en uitgebreid geïnformeerd. We twijfelden nog tussen een PVC en houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Uiteindelijk na het bezoek bij Parkermeester hebben we gekozen voor een houten vloer. Bij de keuze voor een houten vloer zijn we ook erg goed geholpen en namen ze alle tijd om ons alle opties te laten zien.Het plaatsen van de vloer zijn wij ook zeer tevreden over. Zeer vakbekwaam personeel met passie voor hun werk. De vloer werd met de grootste zorg gelegd en ligt er dan ook prachtig bij! Ook de plinten eromheen zijn super geplaatst en afgewerkt. Wij zijn dan ook erg blij met het resultaat!
Gillian Koopmans
Gillian Koopmans
14:53 24 Jun 21
Top!
Johan van der Meer
Johan van der Meer
13:13 12 Apr 17
top
Roger Snijders
Roger Snijders
19:52 22 Mar 17
Superservice
Frank de Bruycker
Frank de Bruycker
21:54 21 Mar 17