Duoplank / multiplank vloeren

Een duoplank of multiplank is een vloer die bestaat uit 2 delen, de toplaag en de onderlaag ook wel drager genoemd. In het geval van een multiplank of duoplank bestaat de drager uit dunne lagen multiplex welke kruislings verlijmd zijn op elkaar. Deze kruislingse verlijming zorgt ervoor dat de de vloer gering werkt. De tweede laag is een toplaag van massief hout welke op de multiplex drager is verlijmd. Een duoplank of multiplank is leverbaar in bijna alle houtsoorten

Plaatsing

Duoplank of multiplank vloeren worden zwevend op een ondervloer of verlijmd gelegd. Door middel van het gebruik van een juist ondervloer zijn deze vloer ook in appartementen te leggen waar een 10dB geluidsnormering geldt.

Voordelen van een duoplank / multiplank

  • De combinatie van multiplex en een toplaag hout zorgt ervoor dat ten opzichte van massieve houten vloeren de vloer een stuk minder werkt.
  • Een duoplank of multiplank vloer is eenvoudig zwevend, verlijmd of op vloerverwarming te plaatsen.
  • Zelfde uitstraling als een massief houten vloer.

Afwerking

Een multiplank of duoplank kan ook verschillende bewerken ondergaan zoals bijvoorbeeld het verouderen, schaven en roken  van de vloer. in combinatie met een afwerking van olie, hardwax of lak kunnen er de prachtigste eindresultaten ontstaan.

Neem contact op