Met onze houten vloeren haal je de natuur in huis

Op zoek naar een echte sfeermaker in huis? Haal de natuur naar binnen en ga voor een houten vloer. Of je ‘m nu legt in een nieuwbouwwoning of een jaren 30-huis: een houten vloer brengt warmte in iedere ruimte. Verschillende houtsoorten, afwerkingen en manieren van leggen maken iedere uitvoering uniek. Ga bijvoorbeeld voor chique visgraat of kies voor een blokpatroon.

Is je houten vloer versleten of ben je hem zat? Dan kun je ‘m laten schuren en met een andere afwerking gemakkelijk een frisse, nieuwe look geven. Bij Parketmeester Hoogland Vloeren in Zaandam adviseren we je graag bij het kiezen van de ideale houten vloeren.

multiplank houtenvloer

De voordelen van een houten vloer

  • Verschillende kleuren, sorteringen, breedtes, bewerkingen en afwerkingen zorgen voor oneindig veel variaties
  • De vloer is schuurbaar, waardoor hij een lange levensduur heeft
  • Krijgt gemakkelijk een nieuwe look
  • Geschikt voor vloerverwarming (niet alle houtsoorten)
  • Met de juiste ondervloer geschikt voor appartementen (geluidreducerend -10 dB)
  • Te plaatsen op een trap
  • Met de juiste afwerking geschikt voor iedere ruimte
  • Gaat door de jaren heen meer leven en wordt dus steeds mooier

Soorten vloeren

Multiplank/ duoplank

visgraat vloer gelakt

Multiplank / Duoplank

De duoplank / multiplank vloer is een stabiele kracht waar je op kunt rekenen. De vloer werkt minimaal en is uiterst geschikt voor vloerverwarming.

Lamelparket

houten visgraat vloer bruin

Lamelparket

Met parket kies je voor een stevige budgetproof vloer. Net als een multiplank is een parketvloer opgebouwd uit verschillende lagen. Voordeel daarvan: de vloer werkt bijna niet.

Visgraat

Visgraat

De klassieke visgraatvloer is terug van nooit weggeweest. Met z’n stijlvolle uitstraling is dit het paradepaardje van je interieur.

Hongaarse punt

Houten hongaarse punt

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is iets minder bekend dan visgraat, maar minstens zo mooi. Een goede keuze wanneer je een klassieke, rustige vloer zoekt.

Lieverdink Verouderd tapis eiken patroon detail lieverdink

Traditionele tapis

Traditionele topper onder de houten vloeren: een tapis vloer. Deze eeuwenoude techniek zorgt voor een bijna naadloze houten vloer. Wij leggen je uit hoe een tapisvloer gelegd wordt.

Houten vloeren voor iedere woning

Houten vloeren zijn er voor verschillende woningen. Of je nu een oudere woning hebt of juist een moderne nieuwbouwwoning, je kan ervoor zorgen dat je een goede vloer in huis hebt liggen. Niet alleen verschilt het hout aanzienlijk van elkaar, je kan ook een volledig andere afwerking kiezen. Denk aan waxen, borstelen, lakken, oliën of roken. Maar welke soorten houten vloeren zijn er dan precies?

 

Parketvloeren

Een van de mooiste houten vloeren, welke je in veel huishoudens terug kan vinden, is een parketvloer. Parketvloeren zijn speciaal doordat ze op een groot aantal verschillende manieren gelegd kunnen worden. Tevens zijn er meerdere varianten van te vinden, zodat je te allen tijde een variant hebt die het beste bij jouw huishouden past. De drie meest gekozen varianten zijn lamelparket, multiplank parket en massief parket. Laatstgenoemde bestaat uitsluitend uit massief hout, terwijl de andere twee uit meerdere lagen bestaan.

 

Lamelparket

Een van de eerste varianten waar je naar kan kijken is een lamel parket. Het zijn houten vloeren voor binnen die uit meerdere lagen materiaal bestaan. De onderste laag is gemaakt van vurenhout. Daar overeen zijn lamellen zijdelings geplaatst, welke wederom uit vurenhout bestaan. De laatste laag, ook wel de toplaag genoemd, bestaat uit eikenhout. Een lamelparket is stevig en heeft een lange levensduur. Bij deze vloer kan je kiezen uit meerdere afwerkingen, zoals olie, lak of wax. Je kan deze vloer ook in een houten visgraat vloer leggen.

 

Multiplank parket

De multiplank parket vloeren zijn gemaakt van berken multiplek, welke meerdere keren over elkaar gelijmd zijn. De verschillende lagen komen kruislings over elkaar te liggen, zodat er een sterke constructie ontstaat. Het hout zal hierdoor niet snel bollen. Doordat deze luxe houten vloeren vormvast zijn, kan je deze ook combineren met vloerverwarming. Ideaal dus voor het krijgen van warme voeten. Het is wel aan te raden om de vloer na het leggen nog af te werken met lak, olie of wax.

 

Multi- of duoplanken

Een laatste variant om een keuze uit te maken is een multi- of duoplank vloer. De multiplanken vloer is een bijzondere houten vloer, welke is opgebouwd uit berken multiplex. Het materiaal is zwaar en doordat de lagen kruislings op elkaar zijn gelijmd ontstaat er een sterke en stabiele vloer. Dit type houten vloeren zorgt ervoor dat je voor langere tijd kan genieten van een vloer, zonder dat je hier veel onderhoud aan uit hoeft te voeren. Eens in de zoveel tijd de afwerkingslaag aanpakken is voldoende voor een lange levensduur. Het kan daarom een goede oplossing zijn voor in woningen waar veel geleefd wordt.

 

Overige keuzes om te maken

Naast het type houten vloeren is het ook goed om naar de subcategorieën te kijken. Er zijn namelijk veel meer keuzemogelijkheden dan je in eerste instantie dacht. De soorten houten vloeren kunnen namelijk ook opgedeeld worden op basis van de houtsoorten die professionals gebruiken om de planken te maken. Zo kan je kiezen voor houten planken vloeren van eiken, maar ook exclusieve houten vloeren in andere houtsoorten.

 

Eiken houten vloer

Een van de meest populaire houten vloeren in Nederland is een eiken houten vloer. Dit komt mede doordat de vloer sterk en duurzaam is. Deze luxe houten vloeren kunnen zowel in een klassiek interieur als een modern interieur passen, dus je hoeft niet naar een andere vloer te kijken als je jouw meubelstukken vervangt. Tevens is de vloer in een groot aantal kleuren verkrijgbaar. Denk aan naturel, maar ook een lichte of donkere uitstraling. Je hoeft alleen nog maar te bepalen welke kleur vloer het beste bij de meubelstukken en muren past.

 

Teak houten vloer

Een van de andere soorten houten vloeren, en wellicht wel een van de bekendste, is een teak houten vloer. Teak is een van de beste houtsoorten ter wereld. Dit komt van de combinatie van eigenschappen in het hout. Zo is deze houtsoort watervast, breed toepasbaar en duurzaam. De vloer gaat niet snel bol staan, waardoor deze dus ook in ruimtes gelegd kan worden waar de luchtvochtigheid iets hoger is. Voordat je deze soorten houten vloeren legt, moet je een keuze maken uit een van de kleurtinten waarin de vloer beschikbaar is. Ga je voor heel licht of kies je juist heel donker? Vrijwel alles is mogelijk met deze houten vloer.

 

Notelaar houten vloer

Een notelaar houten vloer is een vloer waar je meer luxe mee aan kan brengen. Deze luxe houten vloeren hebben namelijk een fijne nerf en een mooi ontwerp. Het is een laminaatvloer welke je in een groot aantal kleuren aan kan schaffen en welke bij een houten vloeren specialist ook in een grote verscheidenheid wordt aangeboden. De vloer zelf is tijdloos en toe te passen in een groot aantal interieurstijlen. Je kan te allen tijde meer sfeer aanbrengen in de ruimte met deze vloer en het is goed te combineren met verschillende meubelstukken.

 

Esdoorn houten vloer

Een andere vloer die binnen een groot aantal huishoudens tot zijn recht komt, is een esdoorn houten vloer. Het is een lichte vloer, die bescherming biedt tegen verschillende chemicaliën van schoonmaakmiddelen. De vloer is tevens slijtvast en waterafstotend. De lichte kleur van de vloer verandert na verloop van tijd. Zo zal deze bijvoorbeeld goudgeel worden. Na een aantal jaren zal het dus lijken alsof je een geheel andere vloer hebt gelegd, zonder grote veranderingen aan te brengen. De toplaag geeft nog een extra bescherming aan jouw vloer.

 

Grenen houten vloer

Een grenen houten vloer mag ook niet ontbreken als je naar de verschillende houten vloeren kijkt. Het is een van de goedkope houten vloeren, welke jou een natuurlijk gevoel geven. De planken lijken ruw en onbewerkt, waardoor er meer contrast in de vloer terugkomt. In combinatie met een rustig interieur is het echter de uitstekende vloer voor veel huishoudens.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 353 recensies
Dave canten
Dave canten
16. Mei, 2023.
Heel blij met Hoogland parketmeester, perfecte communicatie denken mee en denken in oplossingen ! Ik wil ook echt de legger Richenel bedanken voor perfect werk af te leveren. En Madelon en Marco voor het perfecte advies!
Tom Uleman
Tom Uleman
14. November, 2022.
Wij zijn enthousiast over de service en het vakmanschap van Parketmeester Zaandam/Hoogland vloeren. Onze PVC-vloer ligt perfect in ons nieuwe huis. Ondanks tegenslagen tijdens de voorbereiding van de vloer, kon onze nieuwe vloer uiteindelijk toch op de afgesproken dag gelegd worden. Door snel te schakelen konden de medewerkers van Hoogland vloeren tot op het laatste moment de planning aanpassen en de juiste vakmensen inschakelen. Het werk is door alle betrokkenen heel netjes gedaan en opgeleverd.
Marjon Voskuil
Marjon Voskuil
4. November, 2022.
Ze waren ingehuurd door mijn verzekeraar om mijn vloer na lekkage te maken. Afstemmen duurde even en liep niet heel soepel. Uiteindelijk wel een datum gezet. De kwaliteit van het werk dat geleverd is is heel goed. De vloer ziet er weer mooi uit. Verder heeft de man die het werk uitvoerde netjes gewerkt (weinig stof enzo) en vond ik hem prettig in de omgang. Daarom zeker 5 sterren waard.
Danielle.
Danielle.
17. Oktober, 2022.
Keurig en betrouwbaar bedrijf. Heldere communicatie. Komen hun afspraken na. Denken in mogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Vloer, plinten en deurmat zijn vakkundig gelegd met oog voor detail. Super blij met de prachtige visgraat pvc vloer. Ik raad dit bedrijf aan.
Erwin Meester
Erwin Meester
15. September, 2022.
Er wordt bij het uitzoeken van je vloer goed meegedacht. Er zijn grote kleurstalen beschikbaar welke je mag meenemen om deze thuis te kunnen beoordelen. Uiteindelijk is de vloer en de plintafwerking naadloos en zorgvuldig geïnstalleerd.
Klaas Krijt
Klaas Krijt
13. September, 2022.
Geweldige vakmensen wij zijn zeer tevreden.
Jan Huijgen
Jan Huijgen
26. Augustus, 2022.
Parketmeester Hoogland vloeren een absolute aanrader. Deze maand een pvc vloer gelegd inclusief perfecte afwerking. Professionele uitvoerders die geen genoegen nemen met minder dan 120% kwaliteit.
Rj Blom
Rj Blom
28. Maart, 2022.
Net bedrijf veel ervaring over laminaat en kurk vloeren. Vriendelijk personeel.
Andre
Andre
27. Februari, 2022.
Deze recensie is verlaat, maar ik had het toegezegd en deze recensie is ook verdiend. Verleden jaar beneden PVC vloer laten plaatsen. Na een eerste offerte te hebben ontvangen, zijn we van vloerkleur gewisseld. De nieuwe offerte was daar niet op aangepast. Een fout van het bedrijf, fout van mij dat ik de nieuwe offerte niet controleerde en blindelings akkoord gaf. Halverwege het leggen kwam ik kijken en zag de fout. Meteen gebeld en omdat ik vond dat we hier beiden een fout hadden gemaakt, stelde ik voor de schade (ruim 1000 Euro) te delen. Parketmeester gaf aan zelf de schade op zich te nemen, reden: wij zijn de professionals en horen dit zien te voorkomen. Kijk, dan onderscheid je bedrijf zo positief t.o.v. al die concurrenten en prijsstunters. Top vijf sterren!