Kurk, heel (eco)logisch

Warm, sfeervol en nog duurzaam ook. De keuze voor kurk is eigenlijk heel… natuurlijk! Dit natuurproduct groeit als schors aan kurkeikbomen langs de Middellandse Zee. Na het schillen van de schors duurt het 9 jaar voor de kurk weer is aangegroeid.

De kurk zelf wordt met een aantal andere producten vermengd tot een milieuvriendelijke vloer van ongeveer 4 mm dik. Een duurzame keuze dus. Zijn isolerende werking onderstreept dat nog eens. Kurk houdt warmte goed vast. Dat scheelt weer in de stookkosten!

Benieuwd wat kurk met jouw ruimte doet? We adviseren je graag. 

De voordelen van kurk

  • Isoleert goed
  • Geluiddempend
  • Natuurlijk materiaal
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Hygiënisch
  • Voelt comfortabel
  • Geschikt bij vloerverwarming

Een kurkvloer leggen

Net als bij andere vloeren begin je ook bij een kurkvloer met een vlakke ondergrond. Hierna heb je 2 opties. Een vloer van plakkurk verlijm je op een geëgaliseerde ondervloer. Klikkurk leg je zwevend (los) op de ondervloer.

Soorten kurkvloeren

Hoewel kurk vooral bekend staat om z’n typische lichtbruine kleur, kun je het tegenwoordig in iedere denkbare kleur kopen. Ook wat de uitvoering betreft valt er veel te kiezen. Kies voor een patroon met kurktegels of laminaat bijvoorbeeld.

Kurktegels
Leg ze in een leuk patroon
voor een unieke vloer.

Kurklaminaat
Dit is opgebouwd uit kurk,
een MDF-plaat, een laag kurk
en een beschermlaag.

Kurkparket
Een MDF onderlaag maakt
kurkparket lekker stevig.

Kurk op rol
Vooral handig als je kurk gebruikt
als ondervloer of op de muur.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Google Beoordelingen
4.8
Fijne medewerkers. Parketmeester heeft onze vloer gelegd en onze vitrage en gordijnen geplaatst. Goede communicatie en Ruby denkt goed met je mee! Top!
Fabienne N.
Fabienne N.
20:39 19 Sep 21
Friendly staff, patient.
Christopher Proy
Christopher Proy
11:20 14 Aug 21
Very nice employees, excellent information, thinking along and a beautiful showroom. Recommended if you want a new floor.
Hildo Krook
Hildo Krook
15:04 25 Jun 21
After water damage, Hoogland has installed a new PVC floor. I am very happy with the result. Laid with care and craftsmanship down to the details of the finish right down to the most difficult corners (such as under a radiator right next to the kitchen unit). Nice job, great communication.
Hugo Lingeman
Hugo Lingeman
11:00 25 Jun 21
Voor het uitzoeken van een nieuwe vloer zijn we bij meerdere zaken geweest om advies in te winnen. Bij Parketmeester zijn we erg goed geholpen en uitgebreid geïnformeerd. We twijfelden nog tussen een PVC en houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Uiteindelijk na het bezoek bij Parkermeester hebben we gekozen voor een houten vloer. Bij de keuze voor een houten vloer zijn we ook erg goed geholpen en namen ze alle tijd om ons alle opties te laten zien.Het plaatsen van de vloer zijn wij ook zeer tevreden over. Zeer vakbekwaam personeel met passie voor hun werk. De vloer werd met de grootste zorg gelegd en ligt er dan ook prachtig bij! Ook de plinten eromheen zijn super geplaatst en afgewerkt. Wij zijn dan ook erg blij met het resultaat!
Gillian Koopmans
Gillian Koopmans
14:53 24 Jun 21
Top!
Johan van der Meer
Johan van der Meer
13:13 12 Apr 17
top
Roger Snijders
Roger Snijders
19:52 22 Mar 17
Superservice
Frank de Bruycker
Frank de Bruycker
21:54 21 Mar 17