Kurk, heel (eco)logisch

Warm, sfeervol en nog duurzaam ook. De keuze voor kurk is eigenlijk heel… natuurlijk! Dit natuurproduct groeit als schors aan kurkeikbomen langs de Middellandse Zee. Na het schillen van de schors duurt het 9 jaar voor de kurk weer is aangegroeid.

De kurk zelf wordt met een aantal andere producten vermengd tot een milieuvriendelijke vloer van ongeveer 4 mm dik. Een duurzame keuze dus. Zijn isolerende werking onderstreept dat nog eens. Kurk houdt warmte goed vast. Dat scheelt weer in de stookkosten!

Benieuwd wat kurk met jouw ruimte doet? We adviseren je graag. 

De voordelen van kurk

  • Isoleert goed
  • Geluiddempend
  • Natuurlijk materiaal
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Hygiënisch
  • Voelt comfortabel
  • Geschikt bij vloerverwarming

Een kurkvloer leggen

Net als bij andere vloeren begin je ook bij een kurkvloer met een vlakke ondergrond. Hierna heb je 2 opties. Een vloer van plakkurk verlijm je op een geëgaliseerde ondervloer. Klikkurk leg je zwevend (los) op de ondervloer.

Soorten kurkvloeren

Hoewel kurk vooral bekend staat om z’n typische lichtbruine kleur, kun je het tegenwoordig in iedere denkbare kleur kopen. Ook wat de uitvoering betreft valt er veel te kiezen. Kies voor een patroon met kurktegels of laminaat bijvoorbeeld.

Kurktegels
Leg ze in een leuk patroon
voor een unieke vloer.

Kurklaminaat
Dit is opgebouwd uit kurk,
een MDF-plaat, een laag kurk
en een beschermlaag.

Kurkparket
Een MDF onderlaag maakt
kurkparket lekker stevig.

Kurk op rol
Vooral handig als je kurk gebruikt
als ondervloer of op de muur.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Google Beoordelingen
4.8
Deze recensie is verlaat, maar ik had het toegezegd en deze recensie is ook verdiend. Verleden jaar beneden PVC vloer laten plaatsen. Na een eerste offerte te hebben ontvangen, zijn we van vloerkleur gewisseld. De nieuwe offerte was daar niet op aangepast. Een fout van het bedrijf, fout van mij dat ik de nieuwe offerte niet controleerde en blindelings akkoord gaf. Halverwege het leggen kwam ik kijken en zag de fout. Meteen gebeld en omdat ik vond dat we hier beiden een fout hadden gemaakt, stelde ik voor de schade (ruim 1000 Euro) te delen. Parketmeester gaf aan zelf de schade op zich te nemen, reden: wij zijn de professionals en horen dit zien te voorkomen. Kijk, dan onderscheid je bedrijf zo positief t.o.v. al die concurrenten en prijsstunters. Top vijf sterren!
Andre
Andre
12:29 27 Feb 22
Een nieuwbouw huis brengt zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. En dat hebben we geweten. Wij hebben zowel de vloer alsmede de plinten bij Hoogland Vloeren afgenomen. Op een klein punt na, welke in februari wordt aangepakt (niet op voorraad), zitten we er nu al goed bij. Wij willen het team van Hoogland Vloeren dan ook bedanken. Met name Michael (heeft prachtig de plinten gelegd en correcties uitgevoerd) en Carla (de planning en meedenken). Dank!
Izo V
Izo V
12:06 29 Dec 21
Fijne medewerkers. Parketmeester heeft onze vloer gelegd en onze vitrage en gordijnen geplaatst. Goede communicatie en Ruby denkt goed met je mee! Top!
Fabienne N.
Fabienne N.
20:39 19 Sep 21
Friendly staff, patient.
Christopher Proy
Christopher Proy
11:20 14 Aug 21
Very nice employees, excellent information, thinking along and a beautiful showroom. Recommended if you want a new floor.
Hildo Krook
Hildo Krook
15:04 25 Jun 21
After water damage, Hoogland has installed a new PVC floor. I am very happy with the result. Laid with care and craftsmanship down to the details of the finish right down to the most difficult corners (such as under a radiator right next to the kitchen unit). Nice job, great communication.
Hugo Lingeman
Hugo Lingeman
11:00 25 Jun 21
Voor het uitzoeken van een nieuwe vloer zijn we bij meerdere zaken geweest om advies in te winnen. Bij Parketmeester zijn we erg goed geholpen en uitgebreid geïnformeerd. We twijfelden nog tussen een PVC en houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Uiteindelijk na het bezoek bij Parkermeester hebben we gekozen voor een houten vloer. Bij de keuze voor een houten vloer zijn we ook erg goed geholpen en namen ze alle tijd om ons alle opties te laten zien.Het plaatsen van de vloer zijn wij ook zeer tevreden over. Zeer vakbekwaam personeel met passie voor hun werk. De vloer werd met de grootste zorg gelegd en ligt er dan ook prachtig bij! Ook de plinten eromheen zijn super geplaatst en afgewerkt. Wij zijn dan ook erg blij met het resultaat!
Gillian Koopmans
Gillian Koopmans
14:53 24 Jun 21
Top!
Johan van der Meer
Johan van der Meer
13:13 12 Apr 17
top
Roger Snijders
Roger Snijders
19:52 22 Mar 17
Superservice
Frank de Bruycker
Frank de Bruycker
21:54 21 Mar 17