Kurk, heel (eco)logisch

Warm, sfeervol en nog duurzaam ook. De keuze voor kurk is eigenlijk heel… natuurlijk! Dit natuurproduct groeit als schors aan kurkeikbomen langs de Middellandse Zee. Na het schillen van de schors duurt het 9 jaar voor de kurk weer is aangegroeid.

De kurk zelf wordt met een aantal andere producten vermengd tot een milieuvriendelijke vloer van ongeveer 4 mm dik. Een duurzame keuze dus. Zijn isolerende werking onderstreept dat nog eens. Kurk houdt warmte goed vast. Dat scheelt weer in de stookkosten!

Benieuwd wat kurk met jouw ruimte doet? We adviseren je graag. 

De voordelen van kurk

  • Isoleert goed
  • Geluiddempend
  • Natuurlijk materiaal
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Hygiënisch
  • Voelt comfortabel
  • Geschikt bij vloerverwarming

Een kurkvloer leggen

Net als bij andere vloeren begin je ook bij een kurkvloer met een vlakke ondergrond. Hierna heb je 2 opties. Een vloer van plakkurk verlijm je op een geëgaliseerde ondervloer. Klikkurk leg je zwevend (los) op de ondervloer.

Soorten kurkvloeren

Hoewel kurk vooral bekend staat om z’n typische lichtbruine kleur, kun je het tegenwoordig in iedere denkbare kleur kopen. Ook wat de uitvoering betreft valt er veel te kiezen. Kies voor een patroon met kurktegels of laminaat bijvoorbeeld.

Kurktegels
Leg ze in een leuk patroon
voor een unieke vloer.

Kurklaminaat
Dit is opgebouwd uit kurk,
een MDF-plaat, een laag kurk
en een beschermlaag.

Kurkparket
Een MDF onderlaag maakt
kurkparket lekker stevig.

Kurk op rol
Vooral handig als je kurk gebruikt
als ondervloer of op de muur.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Gebaseerd op 354 recensies
Tom Uleman
Tom Uleman
14. November, 2022.
Wij zijn enthousiast over de service en het vakmanschap van Parketmeester Zaandam/Hoogland vloeren. Onze PVC-vloer ligt perfect in ons nieuwe huis. Ondanks tegenslagen tijdens de voorbereiding van de vloer, kon onze nieuwe vloer uiteindelijk toch op de afgesproken dag gelegd worden. Door snel te schakelen konden de medewerkers van Hoogland vloeren tot op het laatste moment de planning aanpassen en de juiste vakmensen inschakelen. Het werk is door alle betrokkenen heel netjes gedaan en opgeleverd.
Marjon Voskuil
Marjon Voskuil
4. November, 2022.
Ze waren ingehuurd door mijn verzekeraar om mijn vloer na lekkage te maken. Afstemmen duurde even en liep niet heel soepel. Uiteindelijk wel een datum gezet. De kwaliteit van het werk dat geleverd is is heel goed. De vloer ziet er weer mooi uit. Verder heeft de man die het werk uitvoerde netjes gewerkt (weinig stof enzo) en vond ik hem prettig in de omgang. Daarom zeker 5 sterren waard.
Danielle.
Danielle.
17. Oktober, 2022.
Keurig en betrouwbaar bedrijf. Heldere communicatie. Komen hun afspraken na. Denken in mogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Vloer, plinten en deurmat zijn vakkundig gelegd met oog voor detail. Super blij met de prachtige visgraat pvc vloer. Ik raad dit bedrijf aan.
Erwin Meester
Erwin Meester
15. September, 2022.
Er wordt bij het uitzoeken van je vloer goed meegedacht. Er zijn grote kleurstalen beschikbaar welke je mag meenemen om deze thuis te kunnen beoordelen. Uiteindelijk is de vloer en de plintafwerking naadloos en zorgvuldig geïnstalleerd.
Klaas Krijt
Klaas Krijt
13. September, 2022.
Geweldige vakmensen wij zijn zeer tevreden.
Jan Huijgen
Jan Huijgen
26. Augustus, 2022.
Parketmeester Hoogland vloeren een absolute aanrader. Deze maand een pvc vloer gelegd inclusief perfecte afwerking. Professionele uitvoerders die geen genoegen nemen met minder dan 120% kwaliteit.
Rj Blom
Rj Blom
28. Maart, 2022.
Net bedrijf veel ervaring over laminaat en kurk vloeren. Vriendelijk personeel.
Andre
Andre
27. Februari, 2022.
Deze recensie is verlaat, maar ik had het toegezegd en deze recensie is ook verdiend. Verleden jaar beneden PVC vloer laten plaatsen. Na een eerste offerte te hebben ontvangen, zijn we van vloerkleur gewisseld. De nieuwe offerte was daar niet op aangepast. Een fout van het bedrijf, fout van mij dat ik de nieuwe offerte niet controleerde en blindelings akkoord gaf. Halverwege het leggen kwam ik kijken en zag de fout. Meteen gebeld en omdat ik vond dat we hier beiden een fout hadden gemaakt, stelde ik voor de schade (ruim 1000 Euro) te delen. Parketmeester gaf aan zelf de schade op zich te nemen, reden: wij zijn de professionals en horen dit zien te voorkomen. Kijk, dan onderscheid je bedrijf zo positief t.o.v. al die concurrenten en prijsstunters. Top vijf sterren!