PVC vloeren

Een PVC vloer is niet van een echte houten vloer te onderscheiden door zijn natuurlijke uitstraling.

Vloerverwarming en Vloerkoeling

Een PVC vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling doordat PVC vloeren erg dun zijn, is de warmte weerstand lager dan bij de meeste andere vloeren. De vloer geeft beter warmte door en dit leidt tot lagere stookkosten.

Onderhoudsarm

Een PVC vloer is erg makkelijk te onderhouden. Een PVC vloer hoeft in principe alleen maar gedweild te worden met schoon water. Eventuele koffie, wijn of andere kleurvlekken zijn eenvoudig te verwijderen doordat deze niet in de vloer trekken.

Vochtige ruimtes

Het materiaal waarmee een PVC vloer is gemaakt is niet gevoelig voor vocht.

Klik PVC vloeren erg geschikt voor vochtige ruimtes. Langdurig water onder een klik PVC vloer kan leiden tot het ontstaan van schimmel, wat schadelijk is voor uw gezondheid.

Een verlijmde PVC vloer is af te raden in vochtige ruimtes doordat de lijm onder de PVC vloer kan gaan verzepen door vocht. Hierdoor kunnen de PVC stroken los komen te liggen.

Slijtvast

De toplaag van een PVC vloer is keihard. Deze laag is niet gevoelig voor het dagelijkse gebruik van de vloer. Hierdoor worden PVC vloeren vaak gebruikt in ruimtes die intensief belopen worden zoals restaurants, ziekenhuizen en kantoorpanden.

Laag loopgeluid

Het materiaal van een PVC vloer is geluiddempend je hoort dus geen klank zoals bij het lopen op een huiden of laminaatvloer.

Neem contact op