Klik pvc, een vloer zonder gedoe

Klik pvc is enorm populair. Logisch ook, de vloer geeft sfeer zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Zo heeft hij amper onderhoud nodig, kan hij tegen een stootje en doet een beetje vocht hem niets. Dit maakt pvc niet alleen lekker praktisch in huis, maar ook heel geschikt voor in winkels of vochtige ruimtes.

Wanneer je gaat voor pvc heb je de keuze uit plak-pvc en klik-pvc. Welke optie is het meest geschikt voor jouw situatie?

Therdex pvc visgraat licht eiken

*Therdex Rustique serie C7551

Daarom kies je voor klik-pvc

Klik en klaar! Mocht je zelf aan de slag willen, is pvc de ideale vloer voor doe-het-zelvers. Geen gedoe met lijm of een speciaal gereedschap. Niet zo’n klusser? Onze vakmensen leggen je nieuwe vloer nog voor je met je ogen kunt knipperen. Wel zo makkelijk! Ander voordeel ten opzichte van plak-pvc: de vloer zit niet vast aan een ondergrond. Ga je verhuizen? Dan neem je ‘m zo weer mee.

  • Eenvoudig zelf te leggen
  • Egaliseren vaak niet nodig
  • Makkelijk te verhuizen

Klik-pvc leggen

Anders dan bij plak-pvc hoef je de ondergrond bij klik-pvc meestal niet te egaliseren. Lekker makkelijk! Als de ondergrond vlak, schoon en vochtvrij is kan de vloer gelegd worden. Met de klikverbindingen rondom zit de nieuwe vloer zo in elkaar. Zeker van het allermooiste resultaat? Onze specialisten helpen je graag een handje.

Alles over klik PVC

Klik PVC is een van de meest populaire vloeren die je in huishoudens terug kan vinden. Maar wat is klik PVC precies? Het is een vloer die bestaat uit dunne PVC-planken die zijn ontworpen om eenvoudig in elkaar te klikken. Klik PVC is duurzaam, net als kurk op de vloer en eenvoudig als zwevende installatie te plaatsen. De planken van klik PVC hebben vaak een meerlaagse constructie. De bovenste laag is meestal gemaakt van een sterke transparante PVC-coating die de vloer beschermt tegen slijtage, krassen en vlekken. Daaronder zit een decoratieve laag, vaak gemaakt van houten vloeren, steen of tegels.

 

Welke ondervloer moet je gebruiken

Voordat je klik PVC kan leggen moet je weten welke ondervloer voor klik PVC geschikt is. Een foam ondervloer is een van de eerste ondervloeren die voor PVC klik vloeren geschikt is. Dit type ondervloer bestaat uit een laag schuim die zorgt voor geluidsisolatie en het verminderen van oneffenheden. Foam ondervloeren zijn relatief betaalbaar en gemakkelijk te installeren.

Een andere variant ondervloer voor klik PVC is een folie ondervloer. Folie ondervloeren hebben een vochtbestendige laag die voorkomt dat vocht vanuit de ondervloer het PVC laminaat bereikt. Dit is vooral belangrijk bij het leggen van de vloer op een betonnen ondergrond. Folie ondervloeren zijn duurzaam en helpen om de levensduur van de vloer te verlengen.

Als geluidsisolatie een belangrijke factor is, kun je kiezen voor een geluidsreducerende ondervloer. Deze ondervloeren hebben een extra geluiddempende laag die helpt bij het verminderen van loopgeluiden en contactgeluiden. Voor extra comfort en geluidsisolatie kun je overwegen om een tapijt- of vilt ondervloer te gebruiken. Deze ondervloeren zijn zacht en veerkrachtig, waardoor ze een extra demping bieden en de vloer comfortabeler maken om op te lopen.

 

Een goed onderhoud voor jouw klik PVC

PVC klik laminaat is een populaire keuze geworden voor vloerbedekking vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en betaalbaarheid, net als een kurk vloer. Om ervoor te zorgen dat je vloer er jarenlang prachtig uitziet, is regelmatig onderhoud essentieel. Zo moet je bijvoorbeeld regelmatig stofzuigen. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en krassen op de vloer veroorzaakt. Zorg ervoor dat je regelmatig de stofzuigerzak of -bak leegt om een goede zuigkracht te behouden.

Om te voorkomen dat vlekken permanent worden, is het belangrijk om gemorste vloeistoffen onmiddellijk op te ruimen. Gebruik een zachte doek of keukenpapier om het gemorste materiaal voorzichtig weg te deppen. Alleen schoonmaakmiddelen die gemaakt zijn voor verschillende soorten houten vloeren gebruiken, zodat je slijtage voorkomt. Breng het schoonmaakmiddel aan op een zachte doek en veeg voorzichtig over de PVC klik vloer. Vermijd echter te allen tijde het gebruik van overmatig vocht. Dit kan de beschermlaag namelijk aanzienlijk aantasten, waardoor de levensduur van jouw nieuwe PVC vloer snel korter wordt en jij niet meer van de voordelen geniet.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 359 recensies
Alessandro Grasso
Alessandro Grasso
15. Maart, 2024.
I am very happy with their work! They fixed my damaged wood floor flawlessly after a previous company damaged it. Mark was professional and skilled, while the shop staff were friendly and supportive. Highly recommend trusting them for any flooring needs!
emin sabah
emin sabah
7. Maart, 2024.
Ik zag net(6jaar later) de uitzending van de rijdende rechter. Gefeliciteerd met de uitspraak!!!! Ik wens jullie fijne zaken!!
Gerry Janssens
Gerry Janssens
17. Januari, 2024.
Zeer goed personeel zeer leuk bedrijf met goede kwaliteit vloeren.
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.