Klik pvc, een vloer zonder gedoe

Klik pvc is enorm populair. Logisch ook, de vloer geeft sfeer zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Zo heeft hij amper onderhoud nodig, kan hij tegen een stootje en doet een beetje vocht hem niets. Dit maakt pvc niet alleen lekker praktisch in huis, maar ook heel geschikt voor in winkels of vochtige ruimtes.

Wanneer je gaat voor pvc heb je de keuze uit plak-pvc en klik-pvc. Welke optie is het meest geschikt voor jouw situatie?

Therdex pvc visgraat licht eiken

*Therdex Rustique serie C7551

Daarom kies je voor klik-pvc

Klik en klaar! Mocht je zelf aan de slag willen, is pvc de ideale vloer voor doe-het-zelvers. Geen gedoe met lijm of een speciaal gereedschap. Niet zo’n klusser? Onze vakmensen leggen je nieuwe vloer nog voor je met je ogen kunt knipperen. Wel zo makkelijk! Ander voordeel ten opzichte van plak-pvc: de vloer zit niet vast aan een ondergrond. Ga je verhuizen? Dan neem je ‘m zo weer mee.

  • Eenvoudig zelf te leggen
  • Egaliseren vaak niet nodig
  • Makkelijk te verhuizen

Klik-pvc leggen

Anders dan bij plak-pvc hoef je de ondergrond bij klik-pvc meestal niet te egaliseren. Lekker makkelijk! Als de ondergrond vlak, schoon en vochtvrij is kan de vloer gelegd worden. Met de klikverbindingen rondom zit de nieuwe vloer zo in elkaar. Zeker van het allermooiste resultaat? Onze specialisten helpen je graag een handje.

Alles over klik PVC

Klik PVC is een van de meest populaire vloeren die je in huishoudens terug kan vinden. Maar wat is klik PVC precies? Het is een vloer die bestaat uit dunne PVC-planken die zijn ontworpen om eenvoudig in elkaar te klikken. Klik PVC is duurzaam, net als kurk op de vloer en eenvoudig als zwevende installatie te plaatsen. De planken van klik PVC hebben vaak een meerlaagse constructie. De bovenste laag is meestal gemaakt van een sterke transparante PVC-coating die de vloer beschermt tegen slijtage, krassen en vlekken. Daaronder zit een decoratieve laag, vaak gemaakt van houten vloeren, steen of tegels.

 

Welke ondervloer moet je gebruiken

Voordat je klik PVC kan leggen moet je weten welke ondervloer voor klik PVC geschikt is. Een foam ondervloer is een van de eerste ondervloeren die voor PVC klik vloeren geschikt is. Dit type ondervloer bestaat uit een laag schuim die zorgt voor geluidsisolatie en het verminderen van oneffenheden. Foam ondervloeren zijn relatief betaalbaar en gemakkelijk te installeren.

Een andere variant ondervloer voor klik PVC is een folie ondervloer. Folie ondervloeren hebben een vochtbestendige laag die voorkomt dat vocht vanuit de ondervloer het PVC laminaat bereikt. Dit is vooral belangrijk bij het leggen van de vloer op een betonnen ondergrond. Folie ondervloeren zijn duurzaam en helpen om de levensduur van de vloer te verlengen.

Als geluidsisolatie een belangrijke factor is, kun je kiezen voor een geluidsreducerende ondervloer. Deze ondervloeren hebben een extra geluiddempende laag die helpt bij het verminderen van loopgeluiden en contactgeluiden. Voor extra comfort en geluidsisolatie kun je overwegen om een tapijt- of vilt ondervloer te gebruiken. Deze ondervloeren zijn zacht en veerkrachtig, waardoor ze een extra demping bieden en de vloer comfortabeler maken om op te lopen.

 

Een goed onderhoud voor jouw klik PVC

PVC klik laminaat is een populaire keuze geworden voor vloerbedekking vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en betaalbaarheid, net als een kurk vloer. Om ervoor te zorgen dat je vloer er jarenlang prachtig uitziet, is regelmatig onderhoud essentieel. Zo moet je bijvoorbeeld regelmatig stofzuigen. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en krassen op de vloer veroorzaakt. Zorg ervoor dat je regelmatig de stofzuigerzak of -bak leegt om een goede zuigkracht te behouden.

Om te voorkomen dat vlekken permanent worden, is het belangrijk om gemorste vloeistoffen onmiddellijk op te ruimen. Gebruik een zachte doek of keukenpapier om het gemorste materiaal voorzichtig weg te deppen. Alleen schoonmaakmiddelen die gemaakt zijn voor verschillende soorten houten vloeren gebruiken, zodat je slijtage voorkomt. Breng het schoonmaakmiddel aan op een zachte doek en veeg voorzichtig over de PVC klik vloer. Vermijd echter te allen tijde het gebruik van overmatig vocht. Dit kan de beschermlaag namelijk aanzienlijk aantasten, waardoor de levensduur van jouw nieuwe PVC vloer snel korter wordt en jij niet meer van de voordelen geniet.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 353 recensies
Dave canten
Dave canten
16. Mei, 2023.
Heel blij met Hoogland parketmeester, perfecte communicatie denken mee en denken in oplossingen ! Ik wil ook echt de legger Richenel bedanken voor perfect werk af te leveren. En Madelon en Marco voor het perfecte advies!
Tom Uleman
Tom Uleman
14. November, 2022.
Wij zijn enthousiast over de service en het vakmanschap van Parketmeester Zaandam/Hoogland vloeren. Onze PVC-vloer ligt perfect in ons nieuwe huis. Ondanks tegenslagen tijdens de voorbereiding van de vloer, kon onze nieuwe vloer uiteindelijk toch op de afgesproken dag gelegd worden. Door snel te schakelen konden de medewerkers van Hoogland vloeren tot op het laatste moment de planning aanpassen en de juiste vakmensen inschakelen. Het werk is door alle betrokkenen heel netjes gedaan en opgeleverd.
Marjon Voskuil
Marjon Voskuil
4. November, 2022.
Ze waren ingehuurd door mijn verzekeraar om mijn vloer na lekkage te maken. Afstemmen duurde even en liep niet heel soepel. Uiteindelijk wel een datum gezet. De kwaliteit van het werk dat geleverd is is heel goed. De vloer ziet er weer mooi uit. Verder heeft de man die het werk uitvoerde netjes gewerkt (weinig stof enzo) en vond ik hem prettig in de omgang. Daarom zeker 5 sterren waard.
Danielle.
Danielle.
17. Oktober, 2022.
Keurig en betrouwbaar bedrijf. Heldere communicatie. Komen hun afspraken na. Denken in mogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Vloer, plinten en deurmat zijn vakkundig gelegd met oog voor detail. Super blij met de prachtige visgraat pvc vloer. Ik raad dit bedrijf aan.
Erwin Meester
Erwin Meester
15. September, 2022.
Er wordt bij het uitzoeken van je vloer goed meegedacht. Er zijn grote kleurstalen beschikbaar welke je mag meenemen om deze thuis te kunnen beoordelen. Uiteindelijk is de vloer en de plintafwerking naadloos en zorgvuldig geïnstalleerd.
Klaas Krijt
Klaas Krijt
13. September, 2022.
Geweldige vakmensen wij zijn zeer tevreden.
Jan Huijgen
Jan Huijgen
26. Augustus, 2022.
Parketmeester Hoogland vloeren een absolute aanrader. Deze maand een pvc vloer gelegd inclusief perfecte afwerking. Professionele uitvoerders die geen genoegen nemen met minder dan 120% kwaliteit.
Rj Blom
Rj Blom
28. Maart, 2022.
Net bedrijf veel ervaring over laminaat en kurk vloeren. Vriendelijk personeel.
Andre
Andre
27. Februari, 2022.
Deze recensie is verlaat, maar ik had het toegezegd en deze recensie is ook verdiend. Verleden jaar beneden PVC vloer laten plaatsen. Na een eerste offerte te hebben ontvangen, zijn we van vloerkleur gewisseld. De nieuwe offerte was daar niet op aangepast. Een fout van het bedrijf, fout van mij dat ik de nieuwe offerte niet controleerde en blindelings akkoord gaf. Halverwege het leggen kwam ik kijken en zag de fout. Meteen gebeld en omdat ik vond dat we hier beiden een fout hadden gemaakt, stelde ik voor de schade (ruim 1000 Euro) te delen. Parketmeester gaf aan zelf de schade op zich te nemen, reden: wij zijn de professionals en horen dit zien te voorkomen. Kijk, dan onderscheid je bedrijf zo positief t.o.v. al die concurrenten en prijsstunters. Top vijf sterren!