Klassiek meets modern

Bij een visgraatvloer pvc leg je de planken loodrecht op elkaar in plaats van naast elkaar. Resultaat is een bijzonder patroon dat honderden jaren geleden al veel gelegd werd in chique herenhuizen.

Met een pvc visgraatvloer combineer je dit klassieke patroon met de handige eigenschappen van pvc. Makkelijk in onderhoud, slijtvast en waterbestendig. Helemaal van nu! Een aantrekkelijke optie wanneer je niet zit te wachten op onderhoud of op zoek bent naar een fijne budgetvloer.

*Therdex Original series 7011

Hoe ziet jouw ideale visgraatvloer eruit?

Ook wanneer je gaat voor pvc is de keuze in visgraatvloeren enorm. Pvc is verkrijgbaar in iedere denkbare tint en formaat. Genoeg keuzes om te maken dus! Ga je voor een vloer in een warme, donkere tint of komt een lichte vergrijsde houtlook beter uit in je interieur? De breedtes van de planken hebben effect op je interieur en ook de band, bies of sluitfriezen zijn bepalend.

Onze vloerspecialisten helpen je graag met kiezen van jouw perfecte visgraatvloer. Kom langs in onze showroom in Zaandam en bekijk het aanbod pvc-vloeren.

PVC visgraat vloer in Zaandam

De voordelen van pvc

  • Slijtvast
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Te plaatsen op een trap
  • Erg geschikt bij vloerverwarming
  • Geluiddempend
  • Waterbestendig en dus ook geschikt voor vochtige ruimtes

Klik-pvc of plak-pvc

Ook pvc met visgraatmotief kies je tussen klik-pvc en plak-pvc. De eerste is iets eenvoudiger te leggen dankzij een kliksysteem. De tweede is enorm geschikt bij vloerverwarming. Beide opties hebben een stel handige handen nodig. De moeilijkheid ligt een graadje hoger dan bij een normale vloer. Wat aandachtspuntjes zijn?

  • De visgraatvloer moet goed uitgezet worden
  • Je hebt bij klik-pvc te maken met linker- en rechtervloerdelen
  • Je legt de vloer aan de hand van een hartlijn

Kortom, een vakkundige vloerlegger is welkom! De specialisten van Parketmeester Hoogland Vloeren draaien hun hand niet om voor een ingewikkeld visgraatpatroon. We vertellen je graag hoe dat in z’n werk gaat.

Een visgraat vloer van PVC als langdurige oplossing

Een visgraat vloer van PVC zie je steeds vaker in woningen terug. De laatste jaren is deze namelijk sterk in populariteit gestegen. Dit komt mede door de belangrijke eigenschappen van de vloer. Een brede visgraat vloer van PVC kan jou namelijk een groot aantal voordelen opleveren. Hiervoor moet je wel weten welke eigenschappen de vloer heeft. En waarom is een PVC vloer een goed alternatief voor andere soorten houten vloeren?

 

De belangrijkste eigenschappen van een visgraat vloer van PVC

Een vloer van PVC in visgraat motief heeft als een van de belangrijkste eigenschappen dat de planken in een hoek van 45 graden worden gelegd. Dit tijdloze patroon voegt elegantie en karakter toe aan elke ruimte, waardoor het een populaire keuze is voor zowel klassieke als moderne interieurstijlen, waarbij de klik PVC er direct uitspringt.

Het materiaal van een grote visgraat vloer van PVC is een duurzaam en waterbestendig oppervlak, dat bestand is tegen slijtage, krassen en vlekken. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. PVC visgraatvloeren zijn dus ideaal voor drukbezochte ruimtes en gezinnen met kinderen en huisdieren. De visgraat vloeren van PVC gaan jou dus geen uren kosten om schoon te maken. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met mild schoonmaakmiddel is voldoende.

Een brede visgraat vloer van PVC heeft vaak ingebouwde geluidsisolerende eigenschappen, waardoor de vloer loopgeluiden dempt en zorgt voor een stillere omgeving. Bovendien hebben sommige visgraat vloeren van PVC een onderlaag die zorgt voor extra thermische isolatie, waardoor ze warm en comfortabel aanvoelen. Het is daarom aan te raden om de verschillende opties vooraf goed te bekijken en van hieruit een keuze te maken.

De beste PVC visgraat vloer is verkrijgbaar in klikvarianten, waarbij de planken eenvoudig in elkaar kunnen worden geklikt zonder het gebruik van lijm. Dit maakt de installatie snel en gemakkelijk, en maakt het mogelijk om de vloer zelf te leggen zonder professionele hulp. Dit is wel anders bij kurk op de vloer, waarbij expertise vereist is. Ook komt de visgraat vloer van PVC in meerdere kleuren. Je past de vloer helemaal aan jouw wensen aan en geniet van een eenvoudige vloer die een lange levensduur heeft.

 

Kiezen voor de beste PVC visgraat vloer

De beste PVC visgraat vloer vind je alleen als je weet waar je allemaal op kan letten. Bij deze houten vloeren moet je bijvoorbeeld rekening houden met de kleuren waarin deze komen, maar ook met de algemene uitstraling die je aan jouw woning wilt geven. Een betonlook PVC vloer geeft weer een geheel andere uitstraling dan wanneer je voor een houten visgraat vloer kiest. Een vloer in visgraat van PVC zal op deze manier te allen tijde passen bij jouw interieurstijl.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 359 recensies
Alessandro Grasso
Alessandro Grasso
15. Maart, 2024.
I am very happy with their work! They fixed my damaged wood floor flawlessly after a previous company damaged it. Mark was professional and skilled, while the shop staff were friendly and supportive. Highly recommend trusting them for any flooring needs!
emin sabah
emin sabah
7. Maart, 2024.
Ik zag net(6jaar later) de uitzending van de rijdende rechter. Gefeliciteerd met de uitspraak!!!! Ik wens jullie fijne zaken!!
Gerry Janssens
Gerry Janssens
17. Januari, 2024.
Zeer goed personeel zeer leuk bedrijf met goede kwaliteit vloeren.
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.