Hoe je de perfecte kurkvloer in Amsterdam kiest

In Amsterdam vind je allerlij verschillende type woningen. Denk aan authentieke grachtenpande of strakke nieuwbouwwoningen. In Amsterdam vind je ze allemaal. Jij wilt waarschijnlijk een nieuwe vloer die duurzaam en ecologisch verantwoord is. Wij zijn al bijna 40 jaar een specialist op het gebied van kurk. Kurk was het eerste product wat wij verkoopte als Hoogland Vloeren. Wil je weten welke type vloer voor jou geschikt is?

Kurk is het schors van een kurkeik. Elke 9 jaar kan de schors geoogst worden. Kurk zul je waarschijnlijk vaak associeren met wijnkurken, maar kurk kan veel meer dan dat! Van het restafval van de wijnkurken worden bijvoorbeeld weer nieuwe vloeren gemaakt. Kurk is beschikbaar in verschillende dessins en wordt doorgaans afgewerkt met een lak. Om een unieke uitstraling te geven kan kurk met iedere gewenste kleur behandeld worden om unieke dessins te creëren.

Kurk vloeren zijn leverbaar in een klik variant met een fineerlaag of een plak variant. De klik variant kan makkelijk zwevend geplaatst worden. Doordat er kurk aan de onderzijde van deze vloeren zit is een ondervloer doorgaans niet nodig. De plak variant kan alleen geplaatst worden op een mooie geëgaliseerde ondervloer. De kurk tegels worden dan vooraf ingelijmd met een contactlijm. Door de contactlijm ook aan te brengen op de vloer en door de kurktegels goed aan te drukken ontstaat er een sterke lijmverbinding.
Persoonlijk advies van onze specialist? Neem dan direct contact op via 075-6313482.

kurk vloer met een kind er op

Voordelen van kurk vloeren in Amsterdam

✓ Toepasbaar in elk type woning
✓ Verantwoorde vloer. Door de schors te gebruiken hoeft er geen boom gekapt te worden
✓ Oneindig veel mogelijkheden in dessins en kleuren
✓ Perfect geschikt voor vloerverwarming

.

Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.