Houten vloer met gelaagde opbouw

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat een multiplank vloer (ook wel duoplank) uit meerdere lagen. De basis is een multiplex onderlaag. Hier bovenop komt een toplaag van massief hout. Deze verschilt in dikte van 3 tot 6 mm. Anders dan laminaat is deze vloer dus volledig van hout.

Voordeel van deze gelaagde opbouw is dat de multiplank lekker stabiel is en bijna niet werkt. Wat de looks betreft kun je met een houten duoplank vloer net zoveel kanten op als een massief houten vloer. Afhankelijk van de dikte van de toplaag kun je de vloer schuren en ‘m gemakkelijk een frisse uitstraling geven.

visgraat vloer gelakt

Een duoplank / multiplank is de ideale vloer voor vloerverwarming

Dat een houten vloer en vloerverwarming goed samengaan bewijst de multiplank / duoplank. Door de gelaagde opbouw werkt een multiplank vloer veel minder dan een massief houten vloer. De planken hebben een lage warmteweerstand en de veelal eikenhouten toplaag houdt de warmte lekker lang vast. Naast eiken zijn er meer houtsoorten die erg geschikt zijn bij vloerverwarming, zoals merbau of kambala. Nog niet overtuigd van vloerverwarming? Kijk hier voor 6 redenen om te kiezen voor vloerverwarming.

Houten vloeren leggen en afwerken

Houten vloeren kunnen zwevend of verlijmd gelegd worden. Bij de eerste optie zit de vloer niet vast aan de basisvloer, maar ligt los op de ondervloer. Kies je voor verlijmd leggen? Dan wordt je houten vloer vast verlijmd met een zandcementvloer, anhydriet of houten ondervloer. Een visgraatvloer kan vooraf of na het leggen afgewerkt worden met een van onderstaande afwerkmogelijkheden. U kunt uw houten vloer laten leggen door Parketmeester Hoogland Vloeren.

Lak
Beschermt de vloer
het beste.

Hardwax
Bestaat uit twee beschermende
lagen.

Olie
Voor een natuurlijke
uitstraling.

Hoe onderhoud ik een houten vloer?

Hoewel houten vloeren eigenlijk alleen maar mooier worden door de jaren heen, is hier en daar wat onderhoud wel gewenst. Hoe beter het onderhoud, hoe langer de vloer mee gaat. Hoeveel onderhoud nodig is? Dat hangt af van de afwerking die je kiest.

Zo onderhoud je een olievloer

Een olievloer heeft meer liefde nodig dan een lakvloer. Houd ‘m in topconditie door ‘m minstens twee keer per jaar intensief te reinigen en er een nieuwe laag onderhoudsolie over te doen. Ook kun je de vloer dweilen met oliezeep.

Onderhoud van een lakvloer

Een lakvloer kun je reinigen met lakreiniger en onderhouden met een polish laag. Deze geeft de vloer extra bescherming. Buiten goed onderhoud kun je zelf ook je steentje bijdragen door je houten vloer te stofzuigen met een zachte (parket)borstel. Ook raden we je aan om vilt onder de meubels te gebruiken en een goede deurmat neer te leggen voor minder slijtageplekken.

Onderhoudsproducten van Parketmeester Hoogland Vloeren

Bij Hoogland Vloeren in Zaandam hebben we een mooie collectie onderhoudsproducten voor iedere houten vloer. Onze vakmensen geven je een uitgebreid onderhoudsadvies. Je houten vloer echt grondig reinigen? Dat is zo gebeurd met onze krachtige schoonmaakmachine.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 357 recensies
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Dave canten
Dave canten
16. Mei, 2023.
Heel blij met Hoogland parketmeester, perfecte communicatie denken mee en denken in oplossingen ! Ik wil ook echt de legger Richenel bedanken voor perfect werk af te leveren. En Madelon en Marco voor het perfecte advies!
Tom Uleman
Tom Uleman
14. November, 2022.
Wij zijn enthousiast over de service en het vakmanschap van Parketmeester Zaandam/Hoogland vloeren. Onze PVC-vloer ligt perfect in ons nieuwe huis. Ondanks tegenslagen tijdens de voorbereiding van de vloer, kon onze nieuwe vloer uiteindelijk toch op de afgesproken dag gelegd worden. Door snel te schakelen konden de medewerkers van Hoogland vloeren tot op het laatste moment de planning aanpassen en de juiste vakmensen inschakelen. Het werk is door alle betrokkenen heel netjes gedaan en opgeleverd.
Marjon Voskuil
Marjon Voskuil
4. November, 2022.
Ze waren ingehuurd door mijn verzekeraar om mijn vloer na lekkage te maken. Afstemmen duurde even en liep niet heel soepel. Uiteindelijk wel een datum gezet. De kwaliteit van het werk dat geleverd is is heel goed. De vloer ziet er weer mooi uit. Verder heeft de man die het werk uitvoerde netjes gewerkt (weinig stof enzo) en vond ik hem prettig in de omgang. Daarom zeker 5 sterren waard.
Danielle.
Danielle.
17. Oktober, 2022.
Keurig en betrouwbaar bedrijf. Heldere communicatie. Komen hun afspraken na. Denken in mogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Vloer, plinten en deurmat zijn vakkundig gelegd met oog voor detail. Super blij met de prachtige visgraat pvc vloer. Ik raad dit bedrijf aan.