6 redenen om te kiezen voor vloerverwarming

De ultieme luxe: altijd warme voeten in huis. Met vloerverwarming kan het. Nieuwbouwhuizen krijgen het inmiddels bijna standaard, bestaande huizen moeten het vaak doen met radiatoren. Overweeg je de overstap naar vloerverwarming? Dit zijn 6 redenen om ervoor te gaan!

Gelijkmatige verwarming

Ieder huis heeft ze wel: plekken waar het altijd net wat warmer of juist net wat kouder is. Met vloerverwarming heb je daar geen last meer van. Omdat de hele vloer voorzien is van verwarmingsbuizen, is er een betere warmteverdeling. Geen hitte meer naast de radiator of tocht in het midden van de kamer. Waar je ook staat, het voelt overal even warm. 

 

Meer ruimte in huis

En dat zonder verbouwing! Als je vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt, heb je geen radiatoren meer nodig. Dat is een mooi en praktisch voordeel. Zo kun je eindelijk openslaande deuren plaatsen op de plek van je oude radiator. Ook wat meubels betreft heb je meer vrijheid. Zet bijvoorbeeld een bank of kast op de plaats van je oude radiator, zonder dat er warmte verloren gaat. 

 

Veilig voor kinderen

Scherp, hard en soms gloeiend heet. Een ouderwetse radiator is niet de meest veilige optie met kinderen in de buurt. Met vloerverwarming heb je weer één object minder in huis waaraan de kleintjes zich kunnen stoten. 

 

Vloerverwarming werkt met alle typen vloeren

Nouja, bijna dan. Natuurlijk zijn er per vloer verschillende aandachtspunten. Maar over het algemeen kun je vloerverwarming erg goed combineren met houten vloeren (bepaalde houtsoorten zoals eiken), marmoleum, PVC, vinyl en bepaalde soorten tapijt. Hierbij is het vooral belangrijk dat je vloer niet te dik is en kun je de vloer het beste verlijmen. Zo wordt de warmte van de vloerverwarming zo goed mogelijk geleid. Op de pagina over vloerverwarming lees je alles over de mogelijkheden.

 

Je bespaart op stookkosten

Hoewel het even een investering is, is vloerverwarming uiteindelijk een duurzame keuze. Per jaar bespaar je zo’n 15 procent op de stookkosten. Hoe dat kan? Met vloerverwarming verwarm je dezelfde ruimte met een lagere temperatuur als een ouderwetse radiator doet. Ook verwarmt dit systeem je ruimte veel gelijkmatiger. 

 

Altijd warme voeten

Het grootste voordeel? Je hebt het nooit meer koud! Eén stap over de drempel en je vloerverwarming geeft je een warm welkom. Je dikke pantoffels kunnen de deur uit, want met vloerverwarming loop jij net zo lief op blote voeten door het huis. Wat een luxe! 

 

Is vloerverwarming iets voor jou? We vertellen we je graag persoonlijk over de mogelijkheden.

Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.