Dit zijn 5 vloerentrends in 2021

Je interieur staat als een huis met een goede, passende vloer. Maar wat zijn de mogelijkheden? Ieder jaar komen er weer verrassende vloeren bij, of zien we oude klassiekers terug. Welke vloerentrends zijn er in 2021?

Trend 1: Speelse patronen als visgraat en Hongaarse punt

Inkoppertje. Visgraatvloeren zijn ook dit jaar enorm populair. Deze charmante vloer maakt iedere kamer tot een stijlvolle ruimte. Iets minder bekend zijn de walvisgraatvloer en de Hongaarse punt. De walvisgraatvloer bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit grotere en langere planken dan de normale visgraatvloer. Mooi in grote ruimtes. Het patroon van de Hongaarse punt is ook lekker speels, maar oogt net iets rustiger. De planken zijn aan het uiteinde afgezaagd in een hoek van 45 of 60 graden, waardoor er een streep verschijnt. De sergeantstreep. Strak en speels tegelijk!

Goed om te weten: patronen als de visgraat en Hongaarse punt kunnen ook met PVC of laminaat gelegd worden. Een goede optie wanneer je een kleiner budget hebt of niet zit te wachten op veel onderhoud.

 

Trend 2: Praktisch met PVC

PVC verovert de vloerenwereld! Niet zo gek ook. Deze praktische kunststof vloer bootst iedere gewenste vloer perfect na. Of je nu kiest voor hout, beton of natuursteen. De vloer is zelfs in visgraat of Hongaarse punt te leggen. Het grote voordeel zit hem in de praktische eigenschappen. PVC is geluiddempend, slijtvast, vochtbestendig en warm aan de voeten. Een ideale vloer voor iedereen die van gemak en goedkoop houdt. 

 

Trend 3: Industriële zwarte plinten

Liefhebber van industrieel? Dan was je vast al bekend met zwarte stalen kozijnen, tafelpoten en deuren. Een echt statement in je interieur. Deze trend zet zich nu ook door op de vloer. Dit zie je niet per se terug in een gitzwarte vloer, maar in stoere, zwarte plinten. Zeker met zwarte deurposten en raamkozijnen geven zwarte plinten een mooi effect. Ze laten de zwarte lijnen mooi terugkomen. Uiteindelijk creëer je hiermee zelfs een rustigere uitstraling dan met standaard witte plinten. Iets voor jou? 

 

Trend 4: Natuurlijke materialen

Met interieurs vol planten, natuurlijke materialen en houten accessoires is één ding duidelijk: we gaan voor botanisch! Breng buiten naar binnen met materialen die zo uit de natuur lijken te komen. Hoe dat zich vertaalt naar vloeren? Dat is niet heel verrassend: we gaan massaal voor houten vloeren. Wat wel opvalt is de natuurlijke look die overheerst. Neutrale kleuren hout en hout met een onbehandelde look laten de natuurlijke eigenschappen van hout extra goed naar voren komen. Mooi! 

 

Trend 5: Kern gerookte houten vloeren

Een gerookte houten vloer brengt het mooiste in hout naar boven. Hoe dat roken precies zit? Het looizuur in het eikenhout reageert met de ammoniadampen in een zogenaamde rookkamer. Hierdoor krijgt het hout een donkere kleur, wat zorgt voor een warme uitstraling. Hout in zijn puurste vorm! Een kern gerookte houten vloer is extra lang gerookt. Hierbij is de rook, de naam zegt het al, helemaal tot de kern van het eikenhout gekomen. Hierdoor zijn de planken nóg donkerder van kleur. Mooi in contrast met een licht interieur. Ga je een kerngerookte houten vloer schuren? Dan blijft hij gewoon mooi egaal van kleur. 

Meer inspiratie nodig? Ons gratis inspiratieboek staat boordevol woonideeën. 

Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.