Waarom zou je je parket schuren in Amsterdam?

Door het gebruik van de vloer treedt er slijtage op van de afwerking. Als de afwerking versleten raakt, ontstaan er doffe vlekken op de vloer. De vloer is dan niet meer goed beschermd tegen vocht en vuil. Deze vlekken zullen na verloop van tijd donker worden. Je zou misschien denken dat na het optreden van slijtage een nieuwe vloer noodzakelijk is, maar niets is minder waar. Een houten vloer koop je voor het leven en schuren is de oplossing. Door de vloer te schuren kun je deze weer nieuw leven inblazen.

Therdex eiken pvc

Je parket schuren en lakken

Je vloer laten schuren en lakken kan een verademing zijn. Doordat de vloer wordt afgewerkt met 3 lagen biedt dit een goede bescherming tegen vocht en vuil. Bij een gelakte vloer kun je ervoor kiezen om de vloer alleen te onderhouden met alleen een reinigingsmiddel. Bij een geoliede vloer is het bijvoorbeeld nodig om de vloer gemiddeld 2 keer per jaar in de olie te zetten. Dit is bij een gelakte vloer niet nodig.

Werkwijze

Nadat we de vloer glad hebben geschuurd en gepolijst, brengen we altijd 3 lagen aan. De eerste laag is een grondlak of een overlakbare kleurolie. De grondlak behoudt de natuurlijke kleur van de vloer, terwijl de overlakbare kleurolie de kleur kan aanpassen. Dit is voornamelijk mogelijk bij eiken vloeren. Als je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer hebt, kun je de kleur niet veranderen.
Bij het schuren en lakken van je vloer kun je kiezen uit verschillende laksoorten met diverse glansgraden. Wil je bijvoorbeeld een extra matte uitstraling of juist een klassieke hoogglans lak? Alles is mogelijk.

Je parket schuren en oliën

Een houten vloer wordt met olie in 1 laag afgewerkt. Een geoliede vloer blijft een soort open systeem. Door gebruik van de vloer slijt de olie weg en dient de vloer periodiek voorzien te worden van een onderhoudsolie. Door de vloer regelmatig in de olie te zetten zorg je ervoor dat er geen vocht en vuil kan indringen in de vloer.

Werkwijze

Eer schuren en polijsten we de vloer. Een olie wordt in 1 laag aangebracht. Je kunt hierbij kiezen uit een blanke olie of eventueel een olie met pigment. Zo kun je bijvoorbeeld een eiken vloer een totaal andere kleur geven. Als je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer hebt, kun je de kleur niet veranderen.

Voordelen van je parket schuren in Amsterdam

✅ Je vloer weer als nieuw zonder de kosten van een nieuwe vloer
✅ Je kan een andere afwerking kiezen. Heb je nu een geoliede vloer en wil je minder onderhoud? Kies dan eens voor lak.
✅ Wij schuren stofvrij.
✅ Naast het schuren van je houten vloer kunnen we ook reparaties uitvoeren of waterschade verhelpen.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 357 recensies
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Dave canten
Dave canten
16. Mei, 2023.
Heel blij met Hoogland parketmeester, perfecte communicatie denken mee en denken in oplossingen ! Ik wil ook echt de legger Richenel bedanken voor perfect werk af te leveren. En Madelon en Marco voor het perfecte advies!
Tom Uleman
Tom Uleman
14. November, 2022.
Wij zijn enthousiast over de service en het vakmanschap van Parketmeester Zaandam/Hoogland vloeren. Onze PVC-vloer ligt perfect in ons nieuwe huis. Ondanks tegenslagen tijdens de voorbereiding van de vloer, kon onze nieuwe vloer uiteindelijk toch op de afgesproken dag gelegd worden. Door snel te schakelen konden de medewerkers van Hoogland vloeren tot op het laatste moment de planning aanpassen en de juiste vakmensen inschakelen. Het werk is door alle betrokkenen heel netjes gedaan en opgeleverd.
Marjon Voskuil
Marjon Voskuil
4. November, 2022.
Ze waren ingehuurd door mijn verzekeraar om mijn vloer na lekkage te maken. Afstemmen duurde even en liep niet heel soepel. Uiteindelijk wel een datum gezet. De kwaliteit van het werk dat geleverd is is heel goed. De vloer ziet er weer mooi uit. Verder heeft de man die het werk uitvoerde netjes gewerkt (weinig stof enzo) en vond ik hem prettig in de omgang. Daarom zeker 5 sterren waard.
Danielle.
Danielle.
17. Oktober, 2022.
Keurig en betrouwbaar bedrijf. Heldere communicatie. Komen hun afspraken na. Denken in mogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Vloer, plinten en deurmat zijn vakkundig gelegd met oog voor detail. Super blij met de prachtige visgraat pvc vloer. Ik raad dit bedrijf aan.