Waarom zou je je parket schuren in Amsterdam?

Door het gebruik van de vloer treedt er slijtage op van de afwerking. Als de afwerking versleten raakt, ontstaan er doffe vlekken op de vloer. De vloer is dan niet meer goed beschermd tegen vocht en vuil. Deze vlekken zullen na verloop van tijd donker worden. Je zou misschien denken dat na het optreden van slijtage een nieuwe vloer noodzakelijk is, maar niets is minder waar. Een houten vloer koop je voor het leven en schuren is de oplossing. Door de vloer te schuren kun je deze weer nieuw leven inblazen.

Therdex eiken pvc

Je parket schuren en lakken

Je vloer laten schuren en lakken kan een verademing zijn. Doordat de vloer wordt afgewerkt met 3 lagen biedt dit een goede bescherming tegen vocht en vuil. Bij een gelakte vloer kun je ervoor kiezen om de vloer alleen te onderhouden met alleen een reinigingsmiddel. Bij een geoliede vloer is het bijvoorbeeld nodig om de vloer gemiddeld 2 keer per jaar in de olie te zetten. Dit is bij een gelakte vloer niet nodig.

Werkwijze

Nadat we de vloer glad hebben geschuurd en gepolijst, brengen we altijd 3 lagen aan. De eerste laag is een grondlak of een overlakbare kleurolie. De grondlak behoudt de natuurlijke kleur van de vloer, terwijl de overlakbare kleurolie de kleur kan aanpassen. Dit is voornamelijk mogelijk bij eiken vloeren. Als je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer hebt, kun je de kleur niet veranderen.
Bij het schuren en lakken van je vloer kun je kiezen uit verschillende laksoorten met diverse glansgraden. Wil je bijvoorbeeld een extra matte uitstraling of juist een klassieke hoogglans lak? Alles is mogelijk.

Je parket schuren en oliën

Een houten vloer wordt met olie in 1 laag afgewerkt. Een geoliede vloer blijft een soort open systeem. Door gebruik van de vloer slijt de olie weg en dient de vloer periodiek voorzien te worden van een onderhoudsolie. Door de vloer regelmatig in de olie te zetten zorg je ervoor dat er geen vocht en vuil kan indringen in de vloer.

Werkwijze

Eer schuren en polijsten we de vloer. Een olie wordt in 1 laag aangebracht. Je kunt hierbij kiezen uit een blanke olie of eventueel een olie met pigment. Zo kun je bijvoorbeeld een eiken vloer een totaal andere kleur geven. Als je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer hebt, kun je de kleur niet veranderen.

Voordelen van je parket schuren in Amsterdam

✅ Je vloer weer als nieuw zonder de kosten van een nieuwe vloer
✅ Je kan een andere afwerking kiezen. Heb je nu een geoliede vloer en wil je minder onderhoud? Kies dan eens voor lak.
✅ Wij schuren stofvrij.
✅ Naast het schuren van je houten vloer kunnen we ook reparaties uitvoeren of waterschade verhelpen.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 359 recensies
Alessandro Grasso
Alessandro Grasso
15. Maart, 2024.
I am very happy with their work! They fixed my damaged wood floor flawlessly after a previous company damaged it. Mark was professional and skilled, while the shop staff were friendly and supportive. Highly recommend trusting them for any flooring needs!
emin sabah
emin sabah
7. Maart, 2024.
Ik zag net(6jaar later) de uitzending van de rijdende rechter. Gefeliciteerd met de uitspraak!!!! Ik wens jullie fijne zaken!!
Gerry Janssens
Gerry Janssens
17. Januari, 2024.
Zeer goed personeel zeer leuk bedrijf met goede kwaliteit vloeren.
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.