Wat de kosten zijn van het schuren en lakken van een houten vloer

Door de vloer te schuren en te lakken is deze weer als nieuw. De lak geeft een beschermlaag aan jouw vloer zodat je er weer minimaal 10 jaar mee vooruit kan. De gemiddelde prijs voor het schuren en lakken van een houten vloer ligt rond de 40 tot 65 euro per vierkante meter. Deze kosten hangen af van het type vloer en het type lak. Zit er bijvoorbeeld een groef tussen de planken van de vloer? Dan dient deze uitgefreesd te worden. Wil je bijvoorbeeld een andere kleur geven aan jouw houten vloer, dan kunnen we voor het lakken eerst een kleur aanbrengen.

Therdex eiken pvc

Waarom jij je houten vloer moet laten schuren en lakken

Een houten vloer in jouw woning wordt intensief gebruikt. Door het gebruik van de vloer slijt de afwerking en zullen er krassen en deuken ontstaan. Op het moment dat de afwerking versleten is zullen er doffe vlekken ontstaan in de vloer. Doordat de vloer niet meer goed beschermd is tegen vocht en vuil zullen deze vlekken op den duur zwart/grijs worden. Door het schuren en laten lakken van de vloer verdwijnt dit en ziet deze er weer nieuw uit.

Heb je twijfels over het laten schuren en lakken van jouw vloer? Dan ontnemen wij jouw twijfels. Door het schuren en lakken van jouw houten vloer zorgen wij er namelijk voor dat:
✅ Jouw houten vloer er als nieuw uitziet
✅ De kosten lager liggen dan de aanschaf van een nieuwe vloer.
✅ Wij jouw vloer een totaal andere kleur geven

Hoe wij te werk gaan

Na het glad schuren en polijsten van de vloer brengen wij altijd 3 lagen aan. De eerste laag is een grondlak of een overlakbare kleurolie. De grondlak zorgt er voor dat de vloer de natuurlijke kleur behoudt. Met de overlakbare kleurolie kunnen we de kleur veranderen. Dit is bijna alleen mogelijk bij een eiken vloer. Heb je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer, dan is het niet mogelijk om de kleur van te veranderen.

Bij het schuren en lakken van je vloer kan je kiezen uit verschillende lakken in verschillende glansgraden. Ga je bijvoorbeeld voor een extra matte uitstraling of toch voor een klassieke hoogglans lak? Alles is mogelijk.

Voordelen van het professioneel onderhouden van je houten vloer met expertise van Hoogland:

✅ Een nieuwe vloer zonder de kosten van een nieuwe vloer
✅ Diverse glansopties tegen een budgetvriendelijke prijs
✅ Behoud van de natuurlijke uitstraling en goede bescherming tegen vocht en vuil dankzij een drielaagse lakbehandeling

Inzichten na 150 jaar ervaring

Belangrijke inzichten na 150 jaar ervaring in het schuren en lakken van houten vloeren hebben ons waardevolle kennis opgeleverd. Daarom delen we graag 3 cruciale tips om je houten vloer in topconditie te houden:
1️⃣ Laat je recent gelakte vloer minstens 10 dagen met rust om de lak volledig uit te harden en zijn optimale sterkte te bereiken.
2️⃣ Neem contact met ons op bij ongewenste krassen op je net geschuurd en gelakte houten vloer. Wij kunnen de beschadigde plekken lokaal schuren en opnieuw lakken, waardoor je vloer er weer als nieuw uitziet.
3️⃣ Gebruik vilt onder je meubels en stoelen en investeer in een hoogwaardige deurmat om slijtage te verminderen en je vloer te beschermen.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 359 recensies
Alessandro Grasso
Alessandro Grasso
15. Maart, 2024.
I am very happy with their work! They fixed my damaged wood floor flawlessly after a previous company damaged it. Mark was professional and skilled, while the shop staff were friendly and supportive. Highly recommend trusting them for any flooring needs!
emin sabah
emin sabah
7. Maart, 2024.
Ik zag net(6jaar later) de uitzending van de rijdende rechter. Gefeliciteerd met de uitspraak!!!! Ik wens jullie fijne zaken!!
Gerry Janssens
Gerry Janssens
17. Januari, 2024.
Zeer goed personeel zeer leuk bedrijf met goede kwaliteit vloeren.
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.