Waarom je vloer schuren in Amsterdam?

Wanneer je leeft op je vloer, treedt er slijtage op van de afwerking. Wanneer dit gebeurt kunnen er vlekken op de vloer ontstaan. Daarnaast kan vuil in het hout gaan zitten. Veel mensen denken dat ze dan toe zijn aan een nieuwe vloer, maar dit is helemaal niet nodig. Een houten vloer is voor het leven en door je houten vloer te laten schuren kun je deze weer als nieuw maken.

Je vloer schuren en lakken in Amsterdam

Wanneer wij de vloer geschuurd hebben en je hebt gekozen voor een lakafwerking, brengen we 3 lagen aan. Deze 3 lagen brengen een uiterst goede bescherming tegen vocht en vuil. Hierdoor ontstaan er geen vlekken en kan het vuil niet in de vloer dringen. Daarnaast is het onderhoud van een gelakte vloer erg makkelijk. Je hoeft alleen de vloer te reinigen met een daarvoor bestemd reinigingsmiddel. Het periodiek behandelen van je vloer zoals dat bij olie noodzakelijk is. Is niet nodig bij een gelakte vloer.

Werkwijze

Nadat we de vloer glad hebben geschuurd en gepolijst, brengen we altijd 3 lagen aan. De eerste laag is een grondlak of een overlakbare kleurolie. De grondlak behoudt de natuurlijke kleur van de vloer, terwijl de overlakbare kleurolie de kleur kan aanpassen. Dit is voornamelijk mogelijk bij eiken vloeren. Als je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer hebt, kun je de kleur niet veranderen.
Bij het schuren en lakken van je vloer kun je kiezen uit verschillende laksoorten met diverse glansgraden. Wil je bijvoorbeeld een extra matte uitstraling of juist een klassieke hoogglans lak? Alles is mogelijk.

Je vloer schuren en oliën in Amsterdam

Na het schuren van je vloer werken we deze af met 1 laag olie. Dit kan eventueel een kleurolie zijn waardoor je jouw vloer een andere kleur kan geven. Denk eens aan een whitewash of greywash. Door gebruik van de vloer slijt de olie en dient de vloer regelmatig onderhouden te worden met onderhoudsolie. Zo zorg je ervoor dat er geen vuil of vocht kan indringen.

Werkwijze

Na het schuren en polijsten brengen we 1 laag olie aan. Je kunt hierbij kiezen uit een blanke olie of eventueel een olie met pigment. Zo kun je bijvoorbeeld een eiken vloer een totaal andere kleur geven. Als je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer hebt, kun je de kleur niet veranderen.

Voordelen van je parket schuren in Amsterdam

✅ Je vloer weer als nieuw zonder de kosten van een nieuwe vloer
✅ Je kan een andere afwerking kiezen. Heb je nu een geoliede vloer en wil je minder onderhoud? Kies dan eens voor lak.
✅ Wij schuren stofvrij.
✅ Naast het schuren van je houten vloer kunnen we ook reparaties uitvoeren of waterschade verhelpen.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 359 recensies
Alessandro Grasso
Alessandro Grasso
15. Maart, 2024.
I am very happy with their work! They fixed my damaged wood floor flawlessly after a previous company damaged it. Mark was professional and skilled, while the shop staff were friendly and supportive. Highly recommend trusting them for any flooring needs!
emin sabah
emin sabah
7. Maart, 2024.
Ik zag net(6jaar later) de uitzending van de rijdende rechter. Gefeliciteerd met de uitspraak!!!! Ik wens jullie fijne zaken!!
Gerry Janssens
Gerry Janssens
17. Januari, 2024.
Zeer goed personeel zeer leuk bedrijf met goede kwaliteit vloeren.
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.