Wat de kosten zijn van het schuren en lakken van een houten vloer

Door je vloer professioneel te laten schuren en lakken, wordt deze weer als nieuw. De lak biedt langdurige bescherming, waardoor je vloer minstens 10 jaar meegaat. Deze kosten liggen gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per vierkante meter. Echter hangt de specifieke prijs af van het type vloer en het soort lak dat wordt gebruikt. Als je bijvoorbeeld een groef tussen de planken hebt, moet deze worden gefreesd. Als je een andere kleur wilt voor je houten vloer, kunnen we deze eerst kleuren voordat we gaan lakken.

Therdex eiken pvc

Waarom je jouw houten vloer moet schuren en lakken

Houten vloeren in huis worden intensief gebruikt en vertonen na verloop van tijd tekenen van slijtage, krassen en deuken. Als de afwerking versleten raakt, ontstaan er doffe vlekken op de vloer. De vloer is dan niet meer goed beschermd tegen vocht en vuil. Deze vlekken zullen na verloop van tijd zwart of grijs worden. Door je vloer te laten schuren en lakken, ziet deze er weer als nieuw uit.
Als je twijfels hebt over het schuren en lakken van je vloer, kunnen we die twijfels wegnemen. Door het schuren en lakken van je houten vloer zorgen wij ervoor dat:
✅ Je vloer er als nieuw uitziet
✅ De kosten lager zijn dan die van een volledig nieuwe vloer
✅ We je vloer een compleet nieuwe kleur kunnen geven

Onze werkwijze

Nadat we de vloer glad hebben geschuurd en gepolijst, brengen we altijd 3 lagen aan. De eerste laag is een grondlak of een overlakbare kleurolie. De grondlak behoudt de natuurlijke kleur van de vloer, terwijl de overlakbare kleurolie de kleur kan aanpassen. Dit is voornamelijk mogelijk bij eiken vloeren. Als je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer hebt, kun je de kleur niet veranderen.
Bij het schuren en lakken van je vloer kun je kiezen uit verschillende laksoorten met diverse glansgraden. Wil je bijvoorbeeld een extra matte uitstraling of juist een klassieke hoogglans lak? Alles is mogelijk.

Voordelen van schuren en lakken van je houten vloer met de expertise van Hoogland:

✅ Een vernieuwde vloer zonder de investering van een nieuwe vloer
✅ Verschillende opties voor glans tegen betaalbare prijzen
✅ Behoud van de natuurlijke uitstraling en effectieve bescherming tegen vocht en vuil dankzij onze drielaagse lakbehandeling

Wijsheden na 150 jaar ervaring

Na 150 jaar ervaring in het onderhouden van houten vloeren hebben we waardevolle inzichten opgedaan. Daarom delen we graag 3 essentiële tips om je houten vloer in optimale conditie te houden:
1️⃣ Laat je recent gelakte vloer minstens 10 dagen met rust om de lak volledig uit te laten harden en zijn maximale sterkte te bereiken.
2️⃣ Neem contact met ons op als je ongewenste krassen op je recent geschuurde en gelakte houten vloer hebt. We kunnen de beschadigde plekken lokaal schuren en opnieuw lakken, waardoor je vloer er weer als nieuw uitziet.
3️⃣ Gebruik vilt onder je meubels en stoelen en investeer in een hoogwaardige deurmat om slijtage te verminderen en je vloer te beschermen.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 359 recensies
Alessandro Grasso
Alessandro Grasso
15. Maart, 2024.
I am very happy with their work! They fixed my damaged wood floor flawlessly after a previous company damaged it. Mark was professional and skilled, while the shop staff were friendly and supportive. Highly recommend trusting them for any flooring needs!
emin sabah
emin sabah
7. Maart, 2024.
Ik zag net(6jaar later) de uitzending van de rijdende rechter. Gefeliciteerd met de uitspraak!!!! Ik wens jullie fijne zaken!!
Gerry Janssens
Gerry Janssens
17. Januari, 2024.
Zeer goed personeel zeer leuk bedrijf met goede kwaliteit vloeren.
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Chat openen
Hulp nodig?
Scan de code
Stel je vraag direct via WhatsApp aan ons.