Wat de kosten zijn van het schuren en lakken van een houten vloer

Door je vloer professioneel te laten schuren en lakken, wordt deze weer als nieuw. De lak biedt langdurige bescherming, waardoor je vloer minstens 10 jaar meegaat. Deze kosten liggen gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per vierkante meter. Echter hangt de specifieke prijs af van het type vloer en het soort lak dat wordt gebruikt. Als je bijvoorbeeld een groef tussen de planken hebt, moet deze worden gefreesd. Als je een andere kleur wilt voor je houten vloer, kunnen we deze eerst kleuren voordat we gaan lakken.

Therdex eiken pvc

Waarom je jouw houten vloer moet schuren en lakken

Houten vloeren in huis worden intensief gebruikt en vertonen na verloop van tijd tekenen van slijtage, krassen en deuken. Als de afwerking versleten raakt, ontstaan er doffe vlekken op de vloer. De vloer is dan niet meer goed beschermd tegen vocht en vuil. Deze vlekken zullen na verloop van tijd zwart of grijs worden. Door je vloer te laten schuren en lakken, ziet deze er weer als nieuw uit.
Als je twijfels hebt over het schuren en lakken van je vloer, kunnen we die twijfels wegnemen. Door het schuren en lakken van je houten vloer zorgen wij ervoor dat:
✅ Je vloer er als nieuw uitziet
✅ De kosten lager zijn dan die van een volledig nieuwe vloer
✅ We je vloer een compleet nieuwe kleur kunnen geven

Onze werkwijze

Nadat we de vloer glad hebben geschuurd en gepolijst, brengen we altijd 3 lagen aan. De eerste laag is een grondlak of een overlakbare kleurolie. De grondlak behoudt de natuurlijke kleur van de vloer, terwijl de overlakbare kleurolie de kleur kan aanpassen. Dit is voornamelijk mogelijk bij eiken vloeren. Als je bijvoorbeeld een Maple of Jatoba vloer hebt, kun je de kleur niet veranderen.
Bij het schuren en lakken van je vloer kun je kiezen uit verschillende laksoorten met diverse glansgraden. Wil je bijvoorbeeld een extra matte uitstraling of juist een klassieke hoogglans lak? Alles is mogelijk.

Voordelen van schuren en lakken van je houten vloer met de expertise van Hoogland:

✅ Een vernieuwde vloer zonder de investering van een nieuwe vloer
✅ Verschillende opties voor glans tegen betaalbare prijzen
✅ Behoud van de natuurlijke uitstraling en effectieve bescherming tegen vocht en vuil dankzij onze drielaagse lakbehandeling

Wijsheden na 150 jaar ervaring

Na 150 jaar ervaring in het onderhouden van houten vloeren hebben we waardevolle inzichten opgedaan. Daarom delen we graag 3 essentiële tips om je houten vloer in optimale conditie te houden:
1️⃣ Laat je recent gelakte vloer minstens 10 dagen met rust om de lak volledig uit te laten harden en zijn maximale sterkte te bereiken.
2️⃣ Neem contact met ons op als je ongewenste krassen op je recent geschuurde en gelakte houten vloer hebt. We kunnen de beschadigde plekken lokaal schuren en opnieuw lakken, waardoor je vloer er weer als nieuw uitziet.
3️⃣ Gebruik vilt onder je meubels en stoelen en investeer in een hoogwaardige deurmat om slijtage te verminderen en je vloer te beschermen.

Onze klanten aan het woord

We hebben door de jaren heen heel wat klanten geholpen aan een passende interieuroplossing. Zij vertellen je graag over hun ervaring met Parketmeester Hoogland Vloeren.

Uitstekend
Gebaseerd op 357 recensies
abdel El Hamri
abdel El Hamri
10. November, 2023.
Top service! Oog voor detail en oplossingsgericht te werk gegaan bij het renoveren van mijn parket vloer in Hongaarse punt. Marco was zeer vakkundig en bovendien uiterst vriendelijk. Mijn volgende vloer zal ik zeer zeker bij dit bedrijf bestellen. Mijn complimenten!
N Berg
N Berg
24. Oktober, 2023.
De hele ervaring was top. Goede service in de winkel. Strakke planning werd in meegegaan. Pawel heeft onze vloer fantastisch mooi gelegd.
Erwin de Boer
Erwin de Boer
16. Oktober, 2023.
Een van de medewerkers van Hoogland vloeren heeft mijn vloer hersteld na een waterschade! De vloer is nu weer als nieuw en ik ben uitermate tevreden over het vakmanschap en de geleverde kwaliteit. Een aanbeveling waard!
Marinus Bosch
Marinus Bosch
5. Augustus, 2023.
Voor een kwalitatieve hoogwaardige vloer groot of klein moet jij bij Hoogland zijn
Letty Stam
Letty Stam
25. Juli, 2023.
Helemaal blij met mijn nieuwe vloer! Bedankt voor de goede service 🥰
Dave canten
Dave canten
16. Mei, 2023.
Heel blij met Hoogland parketmeester, perfecte communicatie denken mee en denken in oplossingen ! Ik wil ook echt de legger Richenel bedanken voor perfect werk af te leveren. En Madelon en Marco voor het perfecte advies!
Tom Uleman
Tom Uleman
14. November, 2022.
Wij zijn enthousiast over de service en het vakmanschap van Parketmeester Zaandam/Hoogland vloeren. Onze PVC-vloer ligt perfect in ons nieuwe huis. Ondanks tegenslagen tijdens de voorbereiding van de vloer, kon onze nieuwe vloer uiteindelijk toch op de afgesproken dag gelegd worden. Door snel te schakelen konden de medewerkers van Hoogland vloeren tot op het laatste moment de planning aanpassen en de juiste vakmensen inschakelen. Het werk is door alle betrokkenen heel netjes gedaan en opgeleverd.
Marjon Voskuil
Marjon Voskuil
4. November, 2022.
Ze waren ingehuurd door mijn verzekeraar om mijn vloer na lekkage te maken. Afstemmen duurde even en liep niet heel soepel. Uiteindelijk wel een datum gezet. De kwaliteit van het werk dat geleverd is is heel goed. De vloer ziet er weer mooi uit. Verder heeft de man die het werk uitvoerde netjes gewerkt (weinig stof enzo) en vond ik hem prettig in de omgang. Daarom zeker 5 sterren waard.
Danielle.
Danielle.
17. Oktober, 2022.
Keurig en betrouwbaar bedrijf. Heldere communicatie. Komen hun afspraken na. Denken in mogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Vloer, plinten en deurmat zijn vakkundig gelegd met oog voor detail. Super blij met de prachtige visgraat pvc vloer. Ik raad dit bedrijf aan.